Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeni Bayern

'U Munchenu su nekad voljeli Gerda i Rummeniggea, a sada Mandžu'

Gerd Müller, Karl-Heinz Rummenigge, Roy Makaay i Luca Toni bili su miljenici bavarske publike zbog svojih pogodaka, no ove sezone navijači Bayerna zavoljeli su jednu sasvim drugu vrstu napadača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tim riječima započinje tekst na službenoj Bayernovoj stranici o najboljem hrvatskom napadaču Mariju Madžukiću, u kojem se hrvatski reprezentativac osvrnuo na svoju prvu sezonu u Münchenu, te na utakmice koje su još pred njim do kraja iste.

"Mandžukić je napadač i prva linija obrane! Navijači ga vole jer se svaki put vraća u pomoć svojoj obrani sve do vlastitog šesnaesterca. Vole ga zbog načina na koji uzima loptu suparniku na sredini terena, zbog neumorne trke tijekom cijelog susreta i načina na koji otvara prostor svojim suigračima u napadačkim akcijama."

Mandžo igra sve

''On je napadač, vezni igrač i desni bek'', tim je riječima Javi Martinez opisao svog suigrača nakon prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka protiv Juventusa (2-0).

''Nogomet je muška igra koju obožavam'', veli strijelac 21 pogotka ove sezone u svim natjecanjima.

Hrvatski je reprezentativac jedno vrijeme bio i u konkurenciji za najboljeg strijelca Bundeslige, no kako je Bayern sjajno gurao na tri fronta, trener Jupp Heynckes morao je davati priliku svoj trojici svojih napadača (Mario Gomez i Claudio Pizarro).

''Oduzeo sam mu naslov najboljeg strijelca Bundeslige. No način na koji je to prihvatio je veličanstven. Ostao sam impresioniran njegovim profesionalnim stavom'', rekao je svojedobno trener na odlasku Jupp Heynckes, koji je u šali ponudio svoje trofeje za najboljeg strijelca Bundeslige iz 1974. i 1975. godine.

'Heynckess me učinio boljim'

''Rekao sam Juppu Heynckesu da mi je momčadski uspjeh neusporedivo bitniji od individualnog. Neka slobodno zadrži svoje trofeje. Trener me ove sezone učinio daleko boljim igračem i na tome sam mu neizmjerno zahvalan'', rekao je Mandžukić.

Bayern će ove subote biti okrunjen na Allianz Areni naslov pobjednika Bundeslige, što će za Mandžukića biti prvi takav trofej u Njemačkoj.

''Bit će to poseban dan za mene. Pogledao sam snimke s You Tubea na koji način se proslavlja naslov prvaka u Münchenu i mogu vam reći da sam prilično uzbuđen. Malo ćemo proslaviti, a onda se okrenuti dvama finalima koji su ispred nas u Njemačkom kupu i Ligi prvaka. Ne želimo se zanositi misleći da smo favoriti u ijednom finalu, ali jedno je sigurno, želimo ispisati povijest'', zaključio je neumorni Mandžukić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider