Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sve podsjeća na Hrvatsku

U Madridu policija na nogama: Real u ratu sa svojim BBB-ima!

Pred utakmicu Reala s Galatasarayem u Ligi prvaka u Madridu vlada napeta situacija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čelnici Real Madrida odlučili su razriješiti probleme koji se posljednjih tjedana i mjeseci vežu uz najradikalnije navijače „kraljevskog kluba“ iz grupacije Ultras Sur. Neće im biti dopušten ulaz na stadion na večerašnjoj utakmici Reala s Galatasarayem u Ligi prvaka. Tko god bude želio ući na stadion, morat će predočiti osobnu iskaznicu, u suprotnom neće moći svjedočiti utakmici.

Real i City započeli pregovore: Na pomolu 'bombastična trampa'!

Florentino Perez odlučio je spriječiti ulazak na stadion najradikalnijoj grupaciji navijača sve dok ne razriješe napetu situaciju unutar skupine. Trenutačno bijesne sukobi među suprotstavljenim frakcijama, a španjolski analitičari tvrde da to nema nikakve veze s nogometom, već s politikom. Neke frakcije Ultras Sura navodno su povezane s ekstremnim desničarskim skupinama te isto tako navodno teroriziraju starije pripadnike skupine, koji u prošlosti nisu izazivali probleme na Santiago Bernabeuu.

Borbe za vlast

Nove snage žele preuzeti kontrolu nad grupacijom, političkim rječnikom rečeno bore se za vlast u skupini, a to su otvoreno iskazali u posljednjim utakmicama Reala, čiji su čelnici u utakmici s Valladolidom zatvorili sektor tribine na kojem su smještene te grupacije. Kako bi primirili situaciju lideri Reala inicirali su nekoliko sastanaka s vođama skupine, no očito nije došlo do dogovora. Slične probleme ima Realov gradski suparnik Atletico. Pred utakmicu prošlog kola na Vicente Calderonu policija je preventivno djelovala kako bi spriječila moguće incidente.

U Madridu policija na nogama

Postoje teorije kako su pripadnici ekstremnih navijačkih grupacija obaju klubova međusobno povezani preko desničarskih političkih organizacija. Teška politička i ekonomska situacija u Španjolskoj plodno je tlo za rast svakojakih ekstremnih organizacija, a nije tajna da je nogomet kao najpopularniji sport koji prate najveće mase, na ovaj ili onaj način, povezan s politikom.

Real je zatražio pomoć policije koja je pred večerašnju utakmicu podigla stupanj pripravnosti. Na utakmicu stiže poveća grupacija Galatasarayevih ultrasa. S obzirom na tenzije koje prate ovu utakmicu, zbog napete situacije među Realovim najradikalnijim navijačkim grupacijama, španjolska policija pribojava se mogućih problema i sukoba oko stadiona.

Zašto Uefa šuti?

Podsjeća li vas priča iz Madrida na situaciju u kojoj se nalazi hrvatski nogomet i neki njegovi klubovi? Kako god, Uefa se još nije oglasila kada su u pitanju incidenti koji su povezani s navijačima Reala. Na Santiago Bernabeuu posljednjih godina zamijećeni su u nekoliko navrata inkriminirani simboli zbog kojih Uefa tako revno kažnjava mnoge klubove Europi, a među njima i hrvatske. Francuski mediji svojedobno su kritizirali Uefu da promptno djeluje kada treba kazniti francuske klubove, prije svih PSG i Marseille, a kada je u pitanju Real, lukavo šuti. Pitamo se zašto?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider