Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Conte vs Jesus

U Juventusu bijesni: Na račun Benfice pale optužbe!

Iznimno je uzrujan bio trener Juventusa Antonio Conte nakon utakmice protiv Benfice u kojoj su njegovi nogometaši propustili izboriti plasman u finale Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Benfica je prošli tjedan slavila pred svojim navijačima s 2:1, a u Torinu je čvrstom obranom sačuvala 0:0 iako je od 67. minute imala igrača manje na terenu zbog isključenja Enza Pereza, a u sudačkoj je nadoknadi ostala i bez ozlijeđenog Ezequiela Garaya. Razočaranje u Juventusu je tim veće kad se uzme u obzir da se finale igra upravo na njihovom stadionu.

"Imali smo san, ali nismo ga uspjeli ostvariti. Benfica je bila iznimno destruktivna, a sudac joj je to dopuštao. Bilo je samo 40 minuta čiste igre, a prosjek je oko 60 minuta. Benfica je konstantno zaustavljala utakmicu i krala vrijeme, pogotovo u drugom poluvremenu", razočarano je pričao Antonio Conte.

"Zaslužili smo puno više, ali to je nogomet. Moramo podići glave i fokusirati se na Serie A, u ponedjeljak možemo osigurati novi scudetto."

Potpuno drugačiju priču vrtio je trener Benfice Jorge Jesus: "Zaslužili smo finale jer smo bili bolji u obje utakmice. Juventus je dobra momčad, ali mi smo odigrali kvalitetno u defenzivi. Benfica je majstorski prezentirala kako se braniti, a nije bilo lako s devetoricom igrača protiv Osvalda, Teveza i Llorentea."

Benfica će u torinskom finalu 14. svibnja igrati protiv Seville.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider