Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nekog moraju dovesti

U Barci neće biti velikih promjena, no ipak ih zanima svjetska zvijezda

Dopredsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu potvrdio je u razgovoru za Radio Catalunyu da neće biti nikakve revolucije predstojeće ljeto u redovima nogometnog diva s Camp Noua…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon teškog poraza u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna (4-0) dio je španjolskih medija počeo spominjati kako je Barceloni potrebna rekonstrukcija u ljetnom prijelaznom roku. No, velikih promjena neće biti.

>> Palac dolje za trenera: 'Messi nije trebao igrati!'

>> 'Barca je izgledala jadno, Guardiola ne treba Bayernu nego nekom drugom'

''Neće biti cikličke promjene. Imamo i strukturu i kontinuitet. Nismo u situaciji kao 2009. godine kad smo morali dovesti devetoricu igrača. Tada smo imali promjenu ciklusa, ali danas imamo bazu kojoj treba malo osvježenja. Ne mogu zamisliti Barçu bez Messija, Xavija, Inieste, Piquea, Busquetsa'', istaknuo je Bartomeu.

Potvrdio je, također, da neće biti ni promjene trenera.

''Tito Vilanova će voditi Barcelonu i sljedeće sezone. Vjerujemo mu i svjesni smo da nije bilo lako preuzeti momčad nakon Pepa Guardiole, a on je to odradio vrlo dobro.''

Imena potencijalnih pojačanja Bartomeu nije želio isticati, spomenuo je tek slučaj talentiranog Brazilca Neymara koji se već dulje vrijeme navodi kao Barcelonina želja.

''Neymar nas zanima jer su se o njemu raspitivali naši treneri. I Guardiola i Vilanova. No, Neymar ima ugovor sa Santosom i nemamo saznanja da želi otići. Ako izrazi želju, pokušat ćemo ga dovesti.''(TS)

Promjena mora biti

Ipak, mnogi smatraju da će promjena nekih biti. Gotovo sigurno će Barcelona pokušati dovesti nekog stopera jer Puyolu je 35, Mascherano je 'ipak vezni igrač', dok mladi Marc Bartra očito još nije dovoljno sazrio. Najviše se priča o Borussijinom Matsu Hummelsu.

Na vratima više neće biti Valdesa, a spominje se mladi vratar Borussije Mönchengladbach Marc-André ter Stegen. Navodno je u igri i Handanovič iz Intera, no prave bombe očekuju se na ljeto.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider