Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan je iznimno tražen

Prijelazni rok će biti posebno značajan: Tri Vatrena pod povećalom!

Ulazak u Novu godinu označio je početak zimskog prijelaznog roka. Iako uobičajeno manje glamurozan od ljetnog, ove godine posebno je značajan zbog svjetskog prvenstva u Brazilu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od hrvatskih reprezentativaca pod povećalom su trojica nogometaša. Jedan u statusu iznimno tražene robe, a dvojica u potrazi za transferom koji bi im donio bolji klupski status i osnažio poziciju u vatrenoj vrsti.

Na leđima mu je 25 godina, oko ruke kapetanska traka Seville, a u nogama čarolija kojom jednako učinkovito i trese mreže i upošljava suigrače. Ivan Rakitić ove sezone igra najzreliji nogomet karijere kojim je privukao pažnju brojnih klubova.

Hrvatski reprezentativac u španjolskoj je Primeri postigao već sedam pogodaka i podijelio isto toliko asistencija. Veći broj dodavanja za pogodak imaju samo Barcelonine zvijezde Fabregas i Neymar, te sjajni veznjak Atletica Koke.

Engleski mediji pišu o velikom interesu Manchester Uniteda i Liverpoola koji su u potrazi za igračem Rakitićevog profila.

Akcije našeg reprezentativca poprilično dobro stoje i na Apeninima. Juventus, Inter i Lazio klubovi su s kojima ga se je najčešće povezivalo.

I dok je Rakitić u potrazi za novim, većim izazovom, Nikica Jelavić traži spas od klupe i povratak reprezentativnog statusa uoči Svjetskog prvenstva.

Naš napadač u prvih je pet kola Premierlige bio dio početne jedanaestorice Evertona, te je na travnjaku u prosjeku provodio 65 minuta po utakmici. Nakon toga preselio je na klupu, a minutaža se cijedila na kapaljku. U 15 utakmica ukupno tek mizernih 50 minuta. Ili prosječno manje od tri i pol po utakmici. U rubrici golovi stoji mu velika nula.

Kako nema naznaka da će mu se situacija u mundijalskoj godini promijeniti, Jelavić odlučno traži odlazak. West Ham, Crystal Palace i Hull City najizgledniji su kandidati za novu adresu.

''Ukoliko se pojavi klub čija bi nas ponuda zadovoljila, a Jelaviću omogućila igranje i dobru pripremu za Svjetsko prvenstvo, svakako bismo razmotrili takvu mogućnost. To smo vrlo otvoreno najavili", rekao je Martinez.

Eduardu Da Silvi možda ne gori pod petama kao kolegi iz vatrenog napada, ali daleko od toga da je u sjajnoj poziciji u Šahtaru. Trener Lucescu vidi ga tek kao igrača koji ulazi s klupe i to često u manje važnim utakmicama.

U ukrajinskom prvenstvu i kupu ove je sezone postigao šest pogodaka, a ukupna minutaža u svim natjecanjima iznosi 26,5 minuta po susretu.

Nezavidnost Duduova statusa najbolje se ogleda po nastupima u Ligi prvaka. U šest utakmica dobio je tek 16 minuta.

Promjena sredine itekako bi mu dobro došla u mjesecima pred Mundijal u njegovoj domovini. Kako mu ugovor ističe na ljeto, Šahtar ne bi tražio visoku odštetu, no problem je Duduova plaća. Ugovor kakav ima u Ukrajini više ne može dobiti, pa bi se trebao odreći dijela novca.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider