Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Danas svi igraju nogomet

Tri dokaza da se nogometna karta promijenila

Točno je da je tek početak sezone, da su neki klubovi iz jačih liga daleko od natjecateljske forme, ali ipak, događaju se rezultati koji su do jučer bili nezamislivi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Recimo, nestvarno zvuči da je predstavnik Nizozemske izgubio utakmicu europskog kupa od predstavnika Luksemburga. Pa nema veze što taj "Nizozemac" nije ni Ajax, ni PSV, pa ni Feyenoord, nego Utrecht. Izgubiti u Luksemburgu, to je za takvu klasu i za ligu iz koje dolazi, pravo bogohuljenje.

A baš se to dogodilo u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige. Utrecht je gostovao kod Differdangea, lani četvrtoplasirane momčadi luksemburške lige. Zaslugom 27-godišnjeg Marokanca Omara El Rafika koji je zabio dva gola, Differdange je uzeo najveći skalp od postojanja kluba. S obzirom da se još mora odigrati uzvrat, moguće da ova pobjeda donese više koristi El Rafiku nego njegovu klubu, ali Differdange barem tjedan dana može slaviti i nadati se.

Danci pregaženi na istoku

Kao bos po trnju proveo se danski Aalborg. Gostovanja u srpnju na istoku Europe znaju biti neugodna, ali Danci nisu baš mislili da će od gruzijske Dila Gori izgubiti s glatkih 3:0. Utakmica je šezdesetak minuta plovila prema mirnih 0:0, a onda se probudio izvjesni Modebadze i zabio za vodstvo. Trener Gruzijaca u igru ubacuje svog jokera Gorelishvillija, a ovaj postiže dva pogotka i osigurava veliku zalihu za uzvrat. Zanimljivo, Dila Gori je i lani u pretkolu izbacio jedan danski klub, Aarhus. Ne paše nikako Dancima ovaj "istočni front" u srpnju.

BATE izgubio kod kuće

Treći primjer možda ne zvuči tako senzacionalno jer između bjeloruskog i kazahstanskog nogometa razlika u kvaliteti nije golema. Ali, kada je bjeloruski predstavnik BATE Borisov koji je lani igrao Ligu prvaka (i u skupini pobijedio Bayerna!), koji je sedam puta zaredom prvak države i prošlih je sezona izbaciivao Anderlecht ili Sturm - e onda je vijest da je takav 'wannabe' gigant izgubio doma od Šahtara iz Karagandija.

Bilo je 1-0 za goste, a koeficijent na kladionici kretao se oko 10,00 na takav ishod, što dovoljno ocrtava razinu iznenađenja.
Danas doista svi igraju nogomet.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider