Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mercato se zahuktao

Transferi: Navas u City, Gomez u Napoli, a Gatusso u Palermo

Krilni napadač Seville Jesus Navas (27) trebao bi ovaj tjedan potpisati ugovor s engleskim doprvakom Manchester Cityjem, tvrdi dnevni list Marca…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Transfer španjolskog nogometaša Jesusa Navasa na Etihad ''kuha'' se već neko vrijeme. Predsjednik Seville Jose Maria del Nido osobno nadzire pregovore i u ovom trenutku traži 28 milijuna eura odštete. ''Građani'' su navodno voljni platiti 25 milijuna, a s obzirom da razlika nije velika, očekuje se da će dvije strane postići kompromis.

City i Navas su dogovorili uvjete ugovora, a igrač već neko vrijeme pohađa tečaj engleskog jezika kako bi se što bolje prilagodio novoj sredini.

Marca navodi i kako bi financijski dobitak od prodaje Navasa mogao pomoći Sevilli da zadrži napadača Alvara Negreda. Četvrti strijelac Primere s 25 golova bio je blizu odlaska, ali Del Nido bi mu sada mogao ponuditi znatno bolji ugovor i nagovoriti ga na ostanak.

Gennaro Gattuso preuzima Palermo

Prema pisanju Gazzette dello Sport, 35-godišnji talijanski nogometaš Gennaro Gattuso (35), nekadašnji igrač Milana i talijanske reprezentacije, postat će novi trener drugoligaša Palerma.

Predsjednik novog talijanskog drugoligaša Maurizio Zamparini izabrao je Gattusa da vodi momčad kroz prvu sezonu u drugom razredu talijanskog nogometa, no za to mu najprije treba "dozvola" švicarskog Siona. Naime, Gattuso je i dalje član švicarskog kluba, koji bi ga već danas trebao osloboditi te "obaveze".

Gattusov menadžer je već odradio razgovore s kontroverznim predsjednikom Siona Christianom Constantinom, koji su prema pisanju talijanskog izvora prošli u najboljem redu.

Gattusu će u Palermu biti ponuđen jednogodišnji ugovor s opcijom produljenja na dodatnu sezonu. Za prvu će odrađenu godinu Talijan zaraditi 400 tisuća eura.

Spomenimo i da je Gattuso tijekom ove sezone jedno vrijeme u Sionu obavljao i dvostruki posao, bio je igrač-trener tog kluba, ali nije dugo zadržao taj status stratega, već je po tom pitanju bio smijenjen od strane vrhuške kluba.

Ranije je Gattuso najavljivao da će na kraju ove sezone okončati dugu i uspješnu igračku karijeru, te da će se posvetiti trenerskom pozivu.

Mario Gomez ide u Napoli

Prema pisanju njemačkog Bilda, nogometni reprezentativac Njemačke i član europskog prvaka minhenskog Bayerna, Mario Gomez, napušta Bavarsku i odlazi u Italiju, točnije Napulj.

Bild tvrdi da će 27-godišnji napadač potpisati trogodišnji ugovor s talijanskim viceprvakom Napolijem, s obzirom da će isti vjerojatno vrlo brzo napustiti prvi "topnik" Edinson Cavani.
Gomezov menadžer se navodno već nekoliko puta sastao s čelnicima kluba iz Napulja, te je svaki razgovor protekao u pozitivnom tonu. Gomezova tržišna cijena iznosi 35 milijuna eura, no s obzirom da je ove sezone igrao daleko manje utakmica nego prošle kada si je "napumpao" cijenu, za očekivati je da bi ga Napoli mogao dobiti za otprilike 25.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider