Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lov na 'scudetto'

Totti uživa, a trener Rome tvrdi: Jedan je od najboljih u povijesti!

Nakon velike Romine 3-0 pobjede nad Interom na San Siru u sklopu 7. kola talijanskog nogometnog prvenstva oglasio se kapetan rimskog kluba Francesco Totti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Upravo je Totti bio prvo ime susreta s dva postignuta gola, a njegova je momčad trenutno sama na vrhu ljestvice sa maksimalnim 21 bodom i impresivnom gol-razlikom 20-1.

Nakon takvog starta u sezonu logično se samo po sebi nameće pitanje može li Roma u borbu za naslov talijanskog prvaka.

„Zasad je 'scudetto' riječ koja nas ne zabrinjava. Postoji nekoliko većih momčadi koje su jače od nas, ali sve je moguće sa ovom ekipom i to ne skrivamo. Osjećamo se slobodni napraviti što možemo jer nitko nije očekivao ovakav start“, rekao je Totti za Gazzettu dello Sport.

Njegova sjajna forma potaknula je i pitanje mogućeg povratka u talijansku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

„Uživam u ovom trenutku. Pobjeđivanje na ovaj način je uvijek lijepo, ali zasad ne razmišljam o reprezentaciji. Mi smo homogena skupina sa igračima svjetske klase. Trenutno sve divno funkcionira“, kaže Tottije kojeg na sva usta hvali trener Rome Rudi Garcia.

Garcia: Totti je jedan od najboljih u povijesti Rome

„Imamo vođu u napadu i on nam je pokazao put. Totti je jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa i vidjeti ga tako sretnog je divno“, rekao je Romin trener Rudi Garcia.

Za Romu je ostvarena pobjeda bila sedma ovosezonska, čime su zadržali stopostotan učinak.

„Jako mi se svidio momčadski duh, a također smo odigrali srčano, kao muškarci. Pokazali smo i mentalnu snagu u drugom poluvremenu i to je bilo jako važno. Scudetto? I dalje je dalek put do kraja sezone.“ (TS)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider