Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo jedan je iznad

Totti iskreno: Danas samo jedan igrač može što ja ne mogu...

Legendarni kapetan Rome Francesco Totti (36) izjavio je u razgovoru za Gazzettu dello Sport kako vjeruje da u ovom trenutku postoji tek jedan bolji nogometaš od njega samoga - Lionel Messi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Barceloninog genijalca Totti vjeruje da je iz neke druge dimenzije, ali sa ostalima se, kaže, može ravnopravno nositi.

>> Ma kakva Ingrid: Ovako Totti 'spiks ameriken'!

''Postoji samo jedan igrač koji može napraviti stvari koje ja ne mogu, a to je Messi. Ne mislim da postoji talijanski nogometaš kojeg bih stavio na listu ispred mene samoga. Moje brojke govore same za sebe'', rekao je Totti, koji je ove sezone zabio 11 golova u Seriji A, a 226 ukupno tijekom karijere, čime je izbio na drugo mjesto vječite ljestvice strijelaca talijanskog prvenstva (ispred je samo Silvio Piola sa 274 gola).

Njabolji trener je Lippi

Totti danas slavi 20 godina od debija u Rominom dresu. Progovorio je i o trenerima koje posebno cijeni i s kojima bi volio raditi, a nije još imao prilike.

''Za mene je Lippi najbolji trener s kojim sam ikad radio. Ima nevjerojatnu karizmu. Ali Fabio Capello i Luciano Spalletti su istinske veličine također. S kim bih volio raditi? S Mourinhom...''

O preporođenom napadaču talijanske reprezentacije Mariju Balotelliju Totti je rekao:

''Ne bih rekao da može postati fenomen, ali sve ovisi o njegovom stavu i ponašanju. Radi se o stvarima i koje radite izvan travnjaka.''

Ne razmišlja o odlasku

Legenda Rome u niti jednom trenutku ne razmišlja o kraju karijere, jer je, sam veli, i dalje u naponu snagu.

''Nema govora o brzom kraju karijere, bez obzira na moje godine. Pa, pogledajte kako igram, zar ima smisla prekidati? Uostalom, ovih dana sam namjeravao razgovarati s vodećim ljudima kluba. Ideja? Pa, želim novi ugovor'', uz smijeh je rekao Totti talijanskim novinarima.

Inače, Tottijev aktualan ugovor traje do kraja iduće sezone, no ovaj nogometaš ima veliki motiv za nastavak karijere, a prvenstveno u smislu lova na Silvija Piolu, nogometaša koji je rekorder po broju pogodaka u Seriji A (274 gola). Totti mu je prvi iza leđa sa 226 pogodaka u grandioznoj karijeri.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider