Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika sramota

To se zove opća tučnjava: Iscipelarili bivšeg trenera Reala i Brazila!

Sramotan je epilog imao dvoboj između čileanskog Huachipata i brazilskog Gremija u šestom i posljednjem kolu skupine 8 Cope Libertadores, južnoameričke verzije Lige prvaka…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica je završila rezultatom 1-1 što je Gremiju bilo dovoljno da osvoji drugo mjesto u skupini i plasira se u osminu finala, dok je Huachipato završio natjecanje. Trener Gremija Vanderlei Luxemburgo navodno je nakon završetka utakmice počeo provocirati domaće nogometaše i stručni stožer što je izazvalo njihov bijes. Počeli su naganjati bivšeg brazilskog izbornika koji se u jednom trenutku poskliznuo i pao. U tim su trenucima na travnjak uletjeli i brojni navijači, kao i policijske snage, pa se u gužvi više nije znalo tko koga gura i udara.

Sukobi su se nastavili i pri ulasku u tunel, a nakon što se situacija primirila, svaka je strana iznijela svoju verziju priče.

''Luxemburgo nam se rugao, ponašao se nesportski. Dobacivao nam je da sada možemo ići na praznike i ružno nam gestikulirao'', objasnio je trener Huachipata Jorge Pellicier.

Bivši trener Real Madrida tvrdi drukčije.

''Nisam rekao ništa ružno, niti sam bilo koga provocirao. Vidio sam da se žele tući, pa sam se dao u bijeg'', kazao je Luxemburgo. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider