Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mourinho slavi

Torres srušio City u sudačkoj nadoknadi: Velika pogreška Joea Harta!

Chelsea je pobijedio Manchester City 2:1 golom Fernanda Torresa u sudačkoj nadoknadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolski nogometaš Fernando Torres opet je bio veliki junak Chelseaja, kojem je donio pobjedu u derbi utakmici 9. kola engleske Premierlige protiv Manchester Cityja (2-1).

Ovo je definitivno tjedan Torresa koji je nekoliko dana ranije zabio dva od tri pogotka Chelseaja u važnoj gostujućoj pobjedi kod Schalkea, u Ligi prvaka.

Protiv Cityja na Stamford Bridgeu je Španjolac asistirao i potom zabio u 90. za tri boda, s tim da je to bio njegov prvi ovosezonski pogodak u Premierligi.

U 33. minuti je Torres sjajno probio bok i ubacio u šesnaesterac Cityja gdje teški posao nije imao Andre Schürrle koji je zabio za 1-0. No, gosti su na samom startu nastavka izjednačili sjajnim udarcem Sergija Agüera, što je bilo zasluženo s obzirom da se igralo otvoreno s obje strane.


تشيلسي 2 : 1 مانشستر سيتي Chelsea 2 : 1... by f1796963609

No, na kraju je na scenu opet stupio Torres koji je, inače, tijekom današnjeg ogleda imao jedan veliki promašaj, kada je ostao bez gola makar je s Joeom Hartom bio "jedan na jedan".

U 90. minuti je bio miran, te je iskoristio pogrešku gostujuće obrane (Nastasića) i zabio za konačnih 2-1.


τοτεναμχαλ ourmatch.net by ourmatch

Pogodaka nije bilo u ogledu Swanseaja i West Hama, a recimo da se u sastavu gostiju nije pojavio hrvatski nogometaš Mladen Petrić. Inače, bila je to otvorena utakmica s podjednakim brojem šansi na obje strane (po pet udaraca obje momčadi u okvir vratiju), ali se na kraju mreže nisu tresle.

Tottenham je, pak, pobijedio Hull na White Hart Laneu s 1-0. Još jednom Tottenham nije bio posebno uvjerljiv, a do pogotka vrijednog tri boda je došao pomalo sretno. U 80. minuti je dosuđen penal kojeg je Roberto Soldado pretvorio u jedini pogodak. (TS) 

Premierliga, 9. kolo:

Chelsea - Manchester City 2-1 (Schürrle 33, Torres 90 / Agüero 49)

Tottenham - Hull 1-0 (Soldado 80-11m)

Swansea - West Ham 0-0

Sunderland - Newcastle 2-1 (Fletcher 5, Borini 84 / Debuchy 57)

Redoslijed: 1. Arsenal 22, 2. Liverpool 20, 3. Chelsea 20, 4. Tottenham 19, 5. Southampton 18, 6. Everton 18, 7. Manchester City 16, 8. Manchester United 14...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider