Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvojica izvan Europe

Tko su najbogatiji nogometaši svijeta: Pogledajte popis!

Njihove zarade su atronomske, a nakon dugo vremena netko je skinuo Davida Beckhama s trona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istraživanje koje je proveo Goal.com potvrdilo je kako je Cristiano Ronaldo u ovom trenutku najbogatiji nogometaš svijeta, igrač s najvećim godišnjim primanjima u današnjem nogometu.

U istraživanje je uključeno niz faktora počevši od onog što mu je zagarantirano klupskim ugovorom pa sve do marketinške zarade i sponzorskih ugovora s kojima je igrač vezan.

Ronaldo je tako dosad u karijeri zaradio 148 milijuna eura, 12 milijuna više nego Lionel Messi koji drži drugu poziciju.

Na vrhu ljestvice Portugalac je naslijedio Davida Beckhama koji je visokim marketinškim i sponzorskim ugovorima dosad dominirao u svijetu nogometa.

Ronaldo i Messi su jedini igrači koji su zaradili preko 100 milijuna eura, a slijedi ih Kamerunac Samuel Eto'o zahvaljujući ogromnom ugovoru još iz Anžija te Wayne Rooney s novim ugovorom u Manchester Unitedu. Zlatan Ibrahimović nalazi se na tek osmom mjestu, a među desetoricom su i dvojica igrača koji više ne nastupaju u Europi i to Ronaldinho na sedmoj poziciji, te Thierry Henry na desetom mjestu.(TS)

Lista najbogatijih nogometaša:

1. Cristiano Ronaldo 148 milijuna eura
2. Lionel Messi 146 milijuna
3. Samuel Eto'o 85 milijuna eura
4. Wayne Rooney 84 milijuna eura
5. Kaka 82 milijuna eura
6. Neymar 80 milijuna eura
7. Ronaldinho 78 milijuna eura
8. Zlatan Ibrahimović 69 milijuna eura
9. Gianluigi Buffon 63 milijuna eura
10. Thierry Henry 57 milijuna eura

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider