Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žele samo njega!

Tko nakon Mourinha: Navijači Reala 'izabrali' novog trenera!

U španjolskim medijima i cjelokupnoj javnosti malo tko sumnja da će Jose Mourinho na kraju sezone napustiti klupu Real Madrid...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, nitko sa sigurnošću ne može reći tko će zamijeniti Mourinha, iako se u posljednje vrijeme najviše vrti ime Carla Ancelottija, trenutačnog trenera PSG-a. Čini se da konačno ime još uvijek ne zna ni predsjednik Reala Florentino Perez.

Svjestan je Perez kako ne smije napraviti krivi korak, stoga oklijeva i „važe“ kandidate. „Planet Real“ u godini je izbora novog predsjednika, a to znači da će Perez pažljivo osluškivati bilo javnosti i „sociosa“. Jer, želje Realovih navijača nepisano su pravilo koje slijede svi predsjednici, posebice u godini izbora.

Prema anketi dnevnika AS, navijači Real Madrida najviše bi željeli da za „kraljevsko kormilo“ zasjedne Michael Laudrup, proslavljeni danski nogometaš koji je svojedobno nosio dres Reala, prije toga i Barcelone, a trenutačno je trener Swanseaja, možda i najugodnijeg iznenađenje ovosezonske Premier lige. Čak 73 posto onih koji su sudjelovali u anketi svoje glas dali su Laudrupu, dok je Rafael Benitez dobio 18, a Ancelotti tek devet posto.

Laudrup je nekoć bio fantastičan vezni igrač, jedan od najboljih u svojoj generaciji. Pamtimo ga kao igrača briljante tehnike, istančanog osjećaja za zadnji pas. Igrao je jednostavno, tečno i lako, onako kako to rade najveći nogometaši. I kao trener preferira ofenzivan nogomet, od Swanseaja je napravio hit engleske lige otvorenom i dopadljivom igrom, a ne bunkerom.

Danac po svemu odgovora Realu, od stila nogometa do glamura koji oduvijek prati „kraljevski klub“. Trenutačno je izbor novog trenera u drugom planu, sve oči u Madridu uperene su prema Old Traffordu i uzvratnoj utakmici osmine finala s Manchester Unitedom. Nakon te utakmice, posebice ako Real ne prođe dalje, zaoštrit će se bitka oko Mourinhova nasljednika. Kandidata je puno, ali Laudrup jako dobro kotira.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider