Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogođeno 14 klubova

Veliki preokret: Monaco će ipak biti povlašten, slijedi li pobuna PSG-a?

Do novog je preokreta došlo u slučaju AS Monaca koji je na koncu ipak izuzet iz francuskog poreznog sustava, što će mu značajno olakšati poslovanje i staviti ga u prednost pred ostalim klubovima francuske lige…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjetimo, od 1. siječnja 2014. u Francuskoj će se plaćati vrtoglavih 75 posto poreza na plaće koje prelaze milijun eura. Klubovi koji imaju igrače koji zarađuju iznad tog iznosa morat će plaćati ogromne poreze, a najviše će biti pogođen PSG koji ima gomilu skupih nogometaša.

U istoj se situaciji trebao naći i Monaco nakon što je Francuska narodna skupština na prijedlog vlade u četvrtak navečer odlučila da će taj klub, kao član francuske lige, morati plaćati spomenuti porez.

No, u petak je vlada zatražila, a skupština prihvatila poništavanje odluke, smatrajući je neustavnom i podložnom tužbi budući da Monaco ima sjedište u Kneževini Monako, pa ne podliježe francuskim poreznim zakonima.

Očekuje se da će novim zakonom biti pogođeno 14 klubova prve lige koji u svojim redovima imaju igrače koji zarađuju više od milijun eura.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider