Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To se ne smije dogoditi

Teške optužbe iz Bayerna: Zaustavite ih u trošenju!

Izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge pozvao je UEFA-u da poduzme mjere spram francuskog nogometnog prvaka PSG-a zbog navodnog kršenja pravila financijskog fair-playa (FFP).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayernov je čelnik zabrinut zbog nekontroliranog trošenja pariškog kluba u vlasničkim rukama arapskih milijardera: "Teško je zamisliti da se PSG pridržava odredbi financijskog fair-playa. Svi znamo za novac koji pristiže iz Katara, navodno oko 200 milijuna eura po sezoni", rekao je Karl-Heinz Rummenigge.

"Nadam se da će Michel Platini shvatiti stvar ozbiljno, ovo treba zaustaviti. Klubovi koji krše pravila FFP-a će morati platiti cijenu. To je važan trenutak za UEFA-u. Klubovi su imali tri godine da se usklade s pravilima FFP-a i UEFA ne bi smjela prihvatiti bilo kakva kršenja pravila."

"Ljudi se možda ne slažu s Platinijem i sa mnom, ali ne bi smjelo biti moguće da neki bogataš iz Saudijske Arabije ili Rusije može odlučiti Ligu prvaka. Platini dijeli moje mišljenje. Bundesligaški klubovi zadovoljavaju kriterije FFP-a, ali to nije slučaj u cijeloj Europi. UEFA bi morala provoditi ta pravila. Veliki njemački klubovi će se mučiti držati korak ako se ostali klubovi ne budu pridržavali pravila", zaključio je Rummenigge.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider