Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sapunica ide dalje

Teške optužbe: Guardiola za pričanje bajki o Kataru primio 11 milijuna eura?

Francuski magazin France Football donio je u utorak dosje na 20 stranica o tome kako je navodno Katar kupio domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine. U priču je upleteno i ime Pepa Guardiole…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši trener Barcelone i budući Bayerna nije, dakako, primao mito budući da nije ni mogao glasati za domaćina Mundijala, ali je navodno primio ogromnu svotu novca kako bi promovirao Katar po svijetu. France Football navodi kako je Katar, koji nikad nije dao svijetu velikog nogometaša, silno želio slavna imena koja će ga promovirati. Angažirala je tako bliskoistočna država za 5,5 milijuna eura Gabriela Batistutu, Pepa Guardiolu, Zinedinea Zidanea, Boru Milutinovića, Ronalda de Boera i Rogera Millu.

No, za svaki su nastup spomenuti ambasadori dobivali obilne premije, pa tako magazin navodi da su najbolje prošli Guardiola i Zidane za koje se procjenjuje da su inkasirali između 11 i nevjerojatnih 25 milijuna eura. Njemački Bild piše da je Guardiola pospremio u džep ovaj manji iznos, dakle 11 milijuna eura. Budući trener Bayerna je odbio komentirati ovu informaciju.

Guardiola je od 2003. do 2005. igrao za Al-Ahli iz Dohe. U svojim je promotivnim nastupima pričao bajke o Kataru kao najslobodnijoj od svih islamskih država, te o zemlji koja se želi otvoriti zapadu… (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider