Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova Barca ili?

'Tata' pod sumnjom zbog načina igre, a Barca ima najbolju gol razliku u povijesti

Iako su nogometaši Barcelone u novo izdanje Primere krenuli s pet pobjeda u isto toliko kola, španjolska je javnost zaokupljena činjenicom da Katalonci više nisu dominantni u posjedu lopte kao prijašnjih sezona…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Debatu je potaknuo podatak da je Barcelona u subotnjoj utakmici protiv Rayo Vallecana imala manji posjed lopte od suparnika (51-49 posto) iako je slavila s čak 4-0.

Iako aktualni prvaci imaju najbolju gol-razliku u klupskoj povijesti nakon prvih pet kola (+14), dio španjolskih analitičara govori o promjeni stila igre pod vodstvom novog trenera Gerarda Martina, te ističe da bi to moglo doći na naplatu protiv jačih suparnika.

Argentinski stručnjak odbacuje takve špekulacije.

''Ne brinu me rasprave o načinu naše igre. Ovdje je uvijek tako ako trener nije lokalni čovjek ili Nizozemac'', kazao je Martino i dodao:

''Ništa nećemo mijenjati. Prošle je sezone Barcelona imala u prosjeku 66 posto posjeda lopte, a sada smo na prosjeku od 65.8 posto. Podaci o posjedu su u Barceloni iznimno važni. Ali morate gledati i karakteristike naših suparnika. Prošle sezone je u utakmici protiv Raya posjed bio samo 55-45 posto u korist Barcelone, a i Rayo je poznat kao momčad koja se voli nadigravati i koja ima visoki posjed lopte.''(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider