Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poraz Tottenhama

Talijani i Valencia uvjerljivi na startu šesnaestine finala Europa lige

Malo pogodaka obilježilo je prvih osam utakmica šesnaestine finala nogometne Europa lige. U prosjeku je palo tek nešto više od jednog gola po utakmici…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najviše ih je postignuto u ogledu Esbjerga i Fiorentine gdje je talijanska momčad prolaz dalje osigurala već poslije uvodnih 90 minuta. Na danskom tlu je Fiorentina slavila 3-1, a za pobjedničku momčad nije konkurirao mladi hrvatski nogometaš Ante Rebić.

Sva su četiri pogotka postignuta u prvom dijelu, a recimo da su strijelci za Fiorentinu bili Alessandro Matri, slovenski nogometaš Josip Iličić, te Alberto Aquilani udarcem s bijele točke.

Juventus je s 2-0 u Torinu svladao Trabzonspor, makar je talijanski prvak do drugog gola došao tek u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, što će mu donijeti vjerojatno lagani zadatak u uzvratu. Premijerni je gol za Juventus postigao Pablo Osvaldo, koji je u Torinu na posudbi iz Southamptona, dok je u nadoknadi poentirao Paul Pogba.

Valencia je istim rezultatom (2-0) slavila na Cipru protiv kijevskog Dinama. Na jugu Europe je igrana utakmica zbog nemira koji bukte Kijevom, a golove su za Valenciju postigli Eduardo Vargas i Sofiane Feghouli. U domaćoj su momčadi svih 90 minuta odigrali Hrvati Domagoj Vida i Ognjen Vukojević.

Pogotkom Jevhena Konopljanke iz penala Dnjipro je kao domaćin svladao Tottenham 1-0. Hrvatski nogometaš Ivan Strinić je odigrao cijelu utakmicu uz žuti karton, dok je Nikola Kalinić ostao na klupi.

Benfica je slavila u Solunu kod PAOK-a s minimalnih 1-0, kao i AZ Alkmaar kod Libereca. Mreže su, pak, mirovale u ogledima Ažija i Genka, odnosno, Čornomoreca i Lyona. (TS)

Europa liga, šesnaestina finala (prve utakmice):

Anži - Genk 0-0

Čornomorec - Lyon 0-0

Dnjipro - Tottenham 1-0 (Konopljanka 81-11m)

Dinamo Kijev - Valencia 0-2 (Vargas 79, Feghouli 90)

Esbjerg - Fiorentina 1-3 (Pusic 10 / Matri 8, Iličič 15, Aquilani 37-11m)

Juventus - Trabzonspor 2-0 (Osvaldo 16, Pogba 90+4)

Liberec - AZ Alkmaar 0-1 (Viergever 89)

PAOK - Benfica 0-1 (Lima 59)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider