Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poništio golčinu Evre

Ludi preokret Bayerna: MANDŽUKIĆ ih vratio "iz mrtvih"!

Bayern je gubio na Allianz Areni, ali je ipak izborio polufinale Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bayern - Manchester United 3:1, a ukupno 4:2 u četvrtfinalu Lige prvaka. Aktualni prvak Europe i Njemačke plasirao se među četiri najbolje momčadi Starog kontinenta nakon teških 90 minuta na Allianz Areni.

Branitelj naslova Bayern je prvih 45 minuta ogleda s Manchester Unitedom odigrao dosta slabašno, bez ijedne izgledne prilike. Manchester United je od početka pokazivao da je došao s dobro organiziranom obranom pokušati zabiti na Allianz Areni, jer bez postignutog pogotka nije mogao do polufinala, budući da je prvi susret na Old Traffordu završio rezultatom 1:1. Golmani su u prvom dijelu bili bez pravog posla, a onda se u nastavku otvorilo. Bayernovi igrači su, doduše, dosta pokušavali i u prvih 45 minuta, ali su njihovi udarci mahom ili bili blokirani ili nisu išli u okvir gola. Zanimljivo da od Bayernovih igrača samo Mario Mandžukić i Dante nisu imali niti jedan pokušaj udarca u prvom poluvremenu.

Bayern - Manchester United 3:1

Manchester United je stigao do prednosti u 57. minuti. Valencia je s desne strane ubacio loptu na koju je natrčao Patrice Evra i topovski opalio lijevom nogom izvan kaznenog prostora. Loptu je zakucao pod gredu nemoćnog Manuela Neuera.

Samo 73 sekunde kasnije, Mario Mandžukić je donio poravnanje branitelju naslova. Izvrsno je zabio glavom nakon centaršuta Riberyja s lijeve strane. Bio je to treći Mandžukićev pogodak u Ligi prvaka.

U 68. minuti, Bayern je poveo s 2:1. Robben je ubacio s desne strane loptu koju je Thomas Müller nogom iz blizine proslijedio u mrežu. U 76. minuti, Bavarci su definitivno mogli odahnuti, nakon što je Arjen Robben zabio četvrti gol ove sezone u Ligi prvaka. Nakon njegovog udarca, lopta se odbila od Nemanje Vidića, promijenila smjer i završila u mreži De Gee.

Koliko je ukupna pobjeda Bayerna na kraju ipak zaslužena, pokazuje i podatak da su Bavarci u dvije utakmice imali 41 udarac prema golu, 29 više od Crvenih vragova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider