Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junak Wickham

Sunderland razbio Cardiff i izašao iz zone ispadanja

U sklopu prve nedjeljne utakmice 36. kola engleske Premierlige igrači Sunderlanda slavili su protiv Cardiff Cityja, izravnog konkurenta za opstanak u najvišem nogometnom razredu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sunderland je na Stadionu Svjetla upisao visoku 4:0 pobjedu protiv velškog kluba, kojeg je istovremeno gurnuo na posljednje mjesto prvenstvene ljestvice. Connor Wickham bio je junak današnjeg ogleda u kojem je postigao dva pogotka i upisao asistenciju.

Sunderland je poveo u 26. minuti prvog poluvremena, nakon što je ubacivanje Sebastiana Larssona preletjelo cijelu obranu i došlo do druge vratnice, odnosno Wickhamove glave. Napadač Sunderlanda poslao je loptu u suprotan gornji kut gostujućeg gola za 1:0 vodstvo. Igrala se 45. minuta prvog poluvremena kada je Wickham izbio sam ispred gostujućeg vratara Marshalla, ali ga je u namjeri da povisi na 2:0 nepropisno zaustavio Juan Cala i zaradio crveni karton. Siguran realizator najstrože kazne bio je Fabio Borini.

Talijan je potom sjajno dodao loptu svom sunarodnjaku Emanueleu Giaccheriniju u 76. minuti, koji je potom matirao gostujućeg vratara za 3:0. Točku na i domaćoj pobjedi stavio je Wickham svojim drugim pogotkom, nakon što je Giaccherini ubacio loptu iz kornera.

Sunderland je pobjedom pobjegao s posljednjeg mjesta prvenstvene ljestvice, te je čak i isplivao iz zone ispadanja, a u nju gurnuo Norwich City. Osim toga Sunderland ima i odigrani susret manje od svih izravnih konkurenata za opstanak u ligi.

Premierliga, 36. kolo:

Sunderland – Cardiff City 4:0 (Wickham 26, 86, Borini 45+1, Giaccherini 76)

Redoslijed: 1. Liverpool 80 (35 utakmica), 2. Chelsea 75, 3. Manchester City 74 (-1), 4. Arsenal 70, 5. Everton 69 (+1)... 17. Sunderland 32, 18. Norwich City 32 (+1), 19. Fulham 31 (+1), 20. Cardiff City 30 (+1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider