Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete li se s izborom?

Suarez najbolji igrač Premiershipa, Hazard najbolji mladi igrač!

Udruga profesionalnih igrača (PFA) u Engleskoj i Walesu izabrala je Liverpoolovog urugvajskog napadača Luisa Suareza za najboljeg nogometaša sezone u Premierligi u tekućoj sezoni…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Suarez je ove sezone vodeći strijelac Premiershipa s 30 pogodaka. Odličnom golgeterskom učinku pridodao je i 12 asistencija, te je Liverpool ponajviše zahvaljujući njegovom učinku u utrci za osvajanje prvog naslova državnog prvaka nakon 24 godine. Doduše, sada sa znatno manjim izgledima, nakon domaćeg nedjeljnog poraza od Chelseaja 2-0.

Ova nagrada se dodjeljuje od sezone 1973/74. Suarez je postao šesti igrač Liverpoola koji ju je primio, nakon Terryja McDermotta, Kennyja Dalglisha, Iana Rusha, Johna Barnesa i Stevena Gerrarda. Od uvođenja Premierlige je samo Steven Gerrard u sezoni 2005/06 dobio ovu nagradu od Liverpoolovih igrača prije Suareza.

Chelseajev belgijski ofenzivni veznjak Eden Hazard proglašen je za najboljeg mladog igrača, ispred Liverpoolovog napadača Daniela Sturridgea i Southamptonovog braniča Lukea Shawa.

Hazard je ove sezone zabio 14 golova i upisao sedam asistencija u 33 nastupa. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider