Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On ga je lansirao

Što Bale mora učiniti da proigra? Zna čovjek koji ga je 'stvorio'

Bivši menadžer nogometaša Tottenhama, a aktualni menadžer drugoligaša QPR-a Harry Redknapp inzistira kako se Gareth Bale mora samopouzdano nametnuti u Real Madridu želi li uspjeti u teškoj sredini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Baleov najveći test bit će izaći iz sjene Cristiana Ronalda sa samopouzdanjem. To neće biti lako", napisao je Redknapp u svojoj autobiografiji Always Managing čije djelove u serijalima objavljuje Daily Mail.

"Ronaldo je u Madridu velika zvijezda i vjerojatno će najmanje željeti izvesti 9 od 10 slobodnih udaraca. Gareth će se morati nametnuti i za to će mu trebati snažna psiha. Mora si misliti 'ja sam igrač od 86 milijuna funti' i tako se ponašati. Preuzimati odgovornost, tražiti loptu kada misli da ima dobre šanse. A opet u isto vrijeme ne smije misliti o visini svoje odštete i što ona zapravo znači jer bi ga to dovelo pod ogroman pritisak", mišljenja je Redknapp.

Upravo je njegova uloga bila ključna za streloviti uzlet karijere 24-godišnjeg Velšanina. Bale je u Tottenham stigao u ljeto 2007. kao talentirani lijevi bek, a po završetku sezone 2007./2008. na White Hart Lane stiže i Redknapp, koji ga relativno brzo počinje koristiti na poziciji lijevog krila i oslobađa svih defenzivnih zadataka, nakon čega je Bale počeo pružati fenomenalne partije.

"Na njemu je nezgodan posao da sve uravnoteži. Morat će se pripremiti za utakmice u kojima će biti sam, promašiti šansu, a Ronaldo će podići ruke u zrak u nevjerici. U tom trenutku ne smije se zavući u svoj "oklop" i biti zastrašen. Ali za Garetha nije prirodno da bude nametljiv. Iako, nemojte me krivo shvatiti, on zna da je dobar. Gareth je tih momak koji provodi svoje vrijeme s djevojkom i obitelji i nisam siguran da će mu odgovarati što ga trpaju u isti koš s Ronaldom i Lionelom Messijem", smatra Redknapp.

Spomenuo je Redknapp u priči o Baleu i hrvatskog reprezentativca Luku Modrića: "Ako se Ronaldo osjeti ugroženim Baleovim dolaskom Madrid bi mogao postati jako usamljeno mjesto za njega, pa će se morati puno oslanjati na Ancelottija koji dobro govori engleski, kao i Paula Clementa, Ancelottijevog pomoćnika koji je Englez. Luka Modrić je jedan stari prijatelj koji mu može pomoći da se prilagodi."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider