Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bura u Srbiji

Srpska zvijezda zbog Šimunića oštro napala cijelu Hrvatsku

Bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović napao je cijelu Hrvatsku zbog skandiranja Joea Šimunića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srpskoj je javnosti Joe Šimunić bio 'na tapeti' još nakon grubog starta nad Sulejmanijem u rujnu na utakmicu Srbija – Hrvatska. Nakon ispada poslije utakmice u utorak, kao da su jedva dočekali dodatno se obrušiti na hrvatskog nogometaša. Nažalost, Šimunić im je oba puta dao povoda...

>> Zasjenio veliki uspjeh: Da se ne radi o Joeu, izgledalo bi kao 'udbaška diverzija'

>> Josipu Šimuniću zbog skandiranja izrečena maksimalna kazna!

>> Ranko Ostojić o Šimuniću: Nikakav zanos to ne može opravdati

Javio se i bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović koji je u naletu bijesa, pojačanog očito dobro utkanim predrasudama, za sve i svašta optužio cijelu Hrvatsku. Krenuo je sa 'ispod časti mi je da uopćte komentiram takve stvari', no ta čast je brzo pregažena.

''U pitanju je samo kontinuitet jedne politike i generalno odraz stanja u čitavom njihovom društvu. Mladi ljudi u Hrvatskoj su pod utjecajem konstantne kampanje i histerije. U pitanju je svojevrstan folklor, mržnja se promovira kroz medije i obrazovanje, pa zašto ne bi i kroz sportske priredbe'', prenosi Jovanovićeve riječi telegraf.rs.

Rekao je on još puno nebuloza s kojima se nikako ne možemo složiti, ali njegova retorika jednaka je onoj za koju kolektivno optužuje jednu državu i narod. Time je zapravo rekao sve o sebi...

Iz srpskog nogometnog saveza je pak krenula kampanja prema FIFA-i. Vrše pritisak da se Joe Šimunić kazni, a uputit će i službenu žalbu u vezi 'slučaja Šimunić'. Očito su dobri odnosi saveza trajali samo dok ne prođu međusobni okršaju na terenu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider