Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šahtar obranio titulu prvaka

Srna i Eduardo osvojili naslov: 'Želimo još trofeja'

Nogometaši Šahtara obranili su naslov ukrajinskih prvaka. Da bi i matematički osigurali prvo mjesto, u nedjeljnom im je derbiju 26. kola protiv Metalista trebao bod, a do njega su i došli (1-1)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Metalist je poveo u 39. minuti pogotkom Marka Devića koji je tijekom zimskog prijelaznog roka napustio upravo Šahtar i vratio se u Harkiv. Izjednačujući gol i potvrdu naslova domaći su navijači na Donbass Areni čekali sve do 85. minute kada je na asistenciju Fernandinha zabio Ilsinho.

Kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna igrao je svih 90 minuta, dok Eduardo da Silva nije ulazio u igru.

''Imamo sjajne navijače koji su danas ispunili stadion. Bila je to dobra utakmica. Puno smo uložili u ovaj uspjeh, potrošili se fizički i psihički. Zaslužili smo naslov'', rekao je kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije te nadodao:

''Sad se okrećemo Kupu i pripremama za Ligu prvaka sljedeće sezone. Ciljevi su isti, ambicije se nisu smanjile. Pokušat ćemo donijeti još trofeja u Donjeck.''

Šahtaru je ovo osmi naslov prvaka Ukrajine, ujedno i četvrti uzastopni. (TS / VLM)

Ukrajinska Premierliga, 26. kolo:

Šahtar – Metalist 1-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider