Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Eduardo na klupi

Srna dvostruki asistent u pobjedi Šahtara, Pletikosa radio čuda

Srna je odigrao svih 90 minuta, dok je Eduardo pobjedu Šahtara odgledao s klupe za pričuve.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i ukrajinskog prvaka Šahtara iz Doncka Darijo Srna odigrao je odličnu utakmicu u 28. kolu pridonijevši 3-1 (1-0) domaćoj pobjedi svoje momčadi protiv Iličeveca iz Mariupolja s dvije asistencije, a bio je i začetnik akcije iz koje je Šahtar poveo sa 1-0.

Srna je pkrenuo akciju u 27. minuti koja je azvršila autogolom Iščenka za 1-0, a nakon što je Totovicki u 58. poravnao, hrvatski je kapetan asistencijama omogućio pogotke Luiz Adrianu u 66. i Douglasu Costi u 82. minuti.

Srna je odigrao svih 90 minuta, dok je Eduardo pobjedu Šahtara odgledao s klupe za pričuve.

Vodeći Šahtar sada ima 59 bodova, šest više uz utakmicu više od drugog Dnipra iz Dnipropetrovska, 11 od trećeg Metalista iz Harkiva, a 12 od četvrtog Dinama iz Kijeva. Iličevec je deveti sa 31 bodom.

Pletikosa obranio penal u porazu Rostova

Stipe Pletikosa i Hrvoje Milić odradili su svih 90 minuta za Rostov koji je u 28. kolu ruskog prvenstva izgubio kao domaćin od moskovskog Dinama s 3-2. Domaćinima nije pomogla niti Pletikosina obrana kaznenog udarca.

Gosti su prvi gol na utakmici postigli već u prvom napadu nakon petnaestak sekundi igre preko Ionova. Isti igrač zabio je drugi gol u 17. minuti, a u 68. su gosti poveli s 3-0 preko Kokorina. Pletikosa nije bio kriv niti za jedan gol, ali je u 84. minuti obranio penal kojeg je izveo Noboa.

Prije toga je prvi gol za domaćine zabio Dzjuba u 75. minuti, a u 86. je konačni rezultat postavio Byung-Soo Yoo.

Rostov je u zadnja četiri ligaška kola u ruskom prvenstvu osvojio samo jedan bod. Na ljestvici drži 8. mjesto s 36 bodova. (Hina/TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider