Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bale je nezaustavljiv

Spursima derbi protiv Arsenala i najdulji nepobjediv niz u povijesti

U jedinoj nedjeljnoj utakmici 28. kola engleskog nogometnog prvenstva na rasporedu je bio veliki sjevernolondonski derbi između Tottenhama i Arsenala. Na White Hart Laneu slavio je Tottenham 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Spursi" su poveli 2-0 u razmaku od samo tri minute prvog poluvremena. Zabili su dva vrlo slična gola, a strijelci su bili Gareth Bale i Aaron Lennon. Oba je puta Arsenalova obrana loše reagirala na lopte u prostor i pogrešno namještala zaleđe.

Bale je izbio sam pred Arsenalovog vratara Wojciecha Szczesnyja nakon asistencije Gyflija Sigurdssona, te je mirno poslao loptu u donji desni kut, dok je kod drugog gola "spursa" Lennonu asistirao Scott Parker, a ovaj je zaobišavši golmana poslao loptu u praznu mrežu.

Bale je postignutim golom došao do brojke 16 ove sezone u Premierligi, te je prvi velški igrač kojem je to uspjelo u povijesti ovog natjecanja. Zabio je također Bale sedam golova u posljednjih pet ligaških kola, što dokazuje njegovu sjajnu formu.


szólj hozzá: Tottenham 2-1 Arsenal MATCH HIGHLIGHTS

Na 2-1 Arsenal je smanjio početkom nastavka, u 51. minuti, a strijelac je bio njemački stoper Per Mertesacker glavom nakon ubacivanja Thea Walcotta iz slobodnog udarca. Lopta je na putu do gola okrznula Balea, ali je Mertesackeru pripisan drugi ovosezonski prvenstveni gol. Zanimljivo, i prvi je zabio protiv Tottenhama u prvom dijelu sezone u Arsenalovoj domaćoj 5-2 pobjedi, kada su "topnici" uspjeli nadoknaditi zaostatak od 0-2.

Do kraja susreta su mreže mirovale iako je bilo prilika na obje strane.

Tottenhamu je to bila 12. uzastopna utakmica bez poraza u elitnom razredu engleskog nogometa, što je klupski rekord. U tom su periodu ostvarili osam pobjeda i četiri remija.

Ovom je pobjedom Tottenham vratio treće mjesto na ljestvici koje je nakratko izgubio od Chelseaja, dok od petoplasiranog Arsenala imaju sedam bodova viška. Arsenal za četvrtoplasiranim Chelseajem, koji drži posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka, zaostaje pet bodova. (TS)

Premierliga, 28. kolo:

Tottenham - Arsenal 2-1 (Bale 37, Lennon 39 / Mertesacker 51)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider