Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U potjeri za Benficom

Sporting slavio u velikom derbiju protiv Porta

Sporting je pobijedio Porto 1:0 golom Islama Slimanija u 23. kolu portugalskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U važnom dvoboju 23. kola portugalskog prvenstva Sporting je na svom travnjaku svladao momčad Porta s 1-0 i tako mu odmaknuo na pet bodova potvrdivši drugu poziciju.

Porto igra sezonu ispod standarda koji je postavio u nekoliko prošlih, pokušao je neke stvari promijeniti smjenom trenera, ali u važnom dvoboju protiv Sportinga, nije stigao do pobjede.

Uoči ovog dvoboja Sporting je imao svega dva boda prednosti ispred Porta i gosti su imali priliku preskočiti rivala i približiti se odmakloj Benfici, no stvari se nisu odvijale kako su priželjkivali i na kraju su s dosta loših vijesti napustili Lisabon.

Poraz je definitivno loša vijest jer je Sporting sada stvorio značajniju prednost, loša vijest je i nastavak problema s realizacijom, u tu kategoriju spada i isključenje Fernanda u završnici susreta, no najlošija vijest je čini se teža ozljeda kapetana i prvog vratara Heltona koji je nakon sat vremena na nosilima napustio utakmicu.

Heltonova ozljeda dolazi u prilično neugodnom trenutku za Porto kojeg očekuje uzvratni dvoboj osmine finala Europske lige protiv Napolija u kojem će u Italiji braniti prednost 1-0.

S druge strane Sporting može biti itekako zadovoljan nakon pobjede protiv velikih rivala, a posebno će se slaviti Alžirac Islam Slimani koji je pogotkom u 53. minuti osigurao pobjedu momčadi iz Lisabona. (TS)

 

Liga Sagres, 23. kolo:

Sporting Lisabon - Porto 1-0 (Slimani 53)

Redoslijed: 1. Benfica 55 (+27, utakmica manje), 2. Sporting 51 (+27), 3. Porto 46 (+25), 4. Estoril 42 (+13)...

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider