Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U pitanju milijuni eura

Šok u Kataloniji: Barcelona suočena s teškim optužbama!

Državni španjolski sudac Pablo Ruz prihvatio je optužbe tužiteljstva u slučaju katalonskog nogometnog kluba Barcelone, za koji se vjeruje da je oštetio državu za 9,1 milijun eura pri transferu Brazilca Neymara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruz je još u prosincu zatražio Barcelonu za svu dokumentaciju u slučaju Neymarova transfera, ali i klupska financijska izvješća za 2011., 2012. i 2013. godinu. Nakon gotovo dva mjeseca proučavanja dokumentacije Ruz je odlučio optužiti Barcelonu da je oštetila državu u oba slučaja!

Podsjetimo, katalonski je klub tvrdio da je za Neymara platio 57 milijuna eura, dok dokumentacija prikazuje da je cijela operacija koštala Barcelonu preko 85 milijuna eura! Uz to, Ruz je pronašao dokaze koji upućuju na to da je Barcelona propustila platiti 38 milijuna eura poreza na plaće u 2011. i 2013. godini!

Ruz je stoga ustvrdio da je slavni nogometni klub zatajio gotovo 50 milijuna eura, te ga je optužio kao pravnu osobu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider