Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpisao na tri godine

Službeno: Carlo Ancelotti novi je trener Real Madrida!

Talijanski stručnjak Carlo Ancelotti potpisao je ugovor s Realom na tri godine, dok je na mjesto trenera PSG-a došao Laurent Blanc...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sada je i službeno. Carlo Ancelotti novi je trener Real Madrida, stoji na službenoj web stranici „kraljevskog kluba.

>> Real rješava ključno pitanje: Ronaldo do mirovine u Madridu!

Talijanski trener potpisao je ugovor s Realom na tri godine, a službeno predstavljanje bit će u srijedu u 13.00 sati. Real Madrid potvrdio je vijest nešto iza 12 sati kratkom obavijesti na svojoj službenoj web stranici.

S Milanom osvojio dvije Lige prvaka

Ancelotti je prošle sezone s PSG-om osvojio titulu prvaka Francuske te je izabran za trenera sezone u toj ligi.Nekadašnji nogometaš Parme, Rome i Milana, u trenerskoj je karijeri do sada trenirao Reggianu, Parmu, Juventus, Milan, Chelsea i spomenuti PSG. Najveće uspjehe postigao je na klupi Milana s kojim je osvojio dvije Lige prvaka 2003. i 2007. te prvenstvo Italije 2004. 

Uspješnu trenersku karijeru Ancelotti je započeo u Reggiani i Parmi, a nastavio u Juventusu od 1999. do 2001. godine. Najveći trag ostavio je u Milanu, kojeg je vodio 8 godina, te s njime osvojio dvije Lige prvaka 2003. i 2007. godine, Svjetsko prvenstvo klubova 2007. godine, Seriju A 2004. godine, Kup Italije 2003. te dva UEFA-ina i jedan talijanski Superkup.

Prvak Engleske s Chelseajem

Sljedeće dvije sezone proveo je u Chelseaju s kojim je 2010. godine osvojio Premiership i FA Cup. U prosincu 2011. godine preuzeo je PSG, s kojim je u nepunoj prvoj sezoni osvojio drugo mjesto u prvenstvu, a prošle sezone ga je doveo do prvog naslova francuskog prvaka nakon 1994. godine. 

Ancelotti na klupi Real Madrida nasljeđuje Josea Mourinha, novog menadžera Chelseaja, Ancelottijevog bivšeg kluba. Talijanski strateg potpisao je s ''kraljevskim klubom'' trogodišnji ugovor.

''Ancelotti je ostvario uspjeh u svakoj zemlji u kojoj je radio, a u naš klub dolazi nakon što je imenovan za najboljeg trenera sezone u Francuskoj. Osvojio je praktički sve na međunarodnoj klupskoj sceni, te je bio državni prvak u tri jake lige u kojima je radio, talijanskoj, engleskoj i francuskoj'', priopćio je, između ostalog, Real Madrid.

Blanc zamijenio Ancelottija

Na mjesto Ancelottija u PSG-u dolazi 47-godišnji Laurent Blanc, koji je 1998. godine kao igrač s francuskom reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, te europskog 2000. godine. Od 2010. do 2012. godine bio je izbornik reprezentacije, koju je napustio nakon eliminacije u četvrtfinalu Europskog prvenstva prošle godine. Bio je to i njegov zadnji trenerski angažman prije ovog u PSG-u.

Blanc je prije vođenja reprezentacije tri godine bio trener Bordeauxa, s kojim je 2009. godine osvojio prvenstvo i Liga kup. S PSG-om je Blanc potpisao ugovor na dvije godine. S radom na treninzima u novom klubu krenut će idućeg ponedjeljka… (I.M./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider