Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Švicarac osvojio 186 glasova

Unatoč nezapamćenom skandalu: Blatteru novi mandat!

"Više se nikada ne želimo suočiti s ovako neugodnom i nedostojanstvenom situacijom", rekao je Blatter...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na 61. zasjedanju FIFA-inog kongresa u Zürichu potvrđeno je i službeno ono što se znalo od ranije, da će Švicarac Sepp Blatter (75) i sljedeće četiri godine biti predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA)...

Počašćen sam i dirnut što sam dobio priliku za novi izazov

Prvi put Blatter je izabran 1998. godine, a ovo će mu biti četvrti mandat na čelu krovne organizacije svjetskog nogometa.

Nakon što je ranije tijekom dana FIFA-in kongres odbacio prijedlog Engleskoga (FA) i Škotskoga (SFA) nogometnog saveza o odgodi izbora, sada je izglasao Blatteru povjerenje s osvojenih 186 od moguća 203 glasa.

>> Sijevaju optužbe u FIFA-i: Uvijek probleme rade ti Englezi

>> Englezi nisu uspjeli: Nema odgode izbora u FIFA-i

Podsjećamo, Blatter na izborima nije imao protukandidata, budući je donedavni predsjednik Azijskoga nogometnog saveza (AFC) Mohamed Bin Hammam povukao svoju kandidaturu uslijed optužbi za korupciju prilikom izbora domaćina Svjetskog prvenstva 2022. godine.

"Hvala svima na ukazanom povjerenju. Počašćen sam i dirnut što sam dobio priliku za novi izazov. Vratit ćemo ovu organizaciju na pravi i transparentni put. Trebat će nam neko vrijeme da to ostvarimo, ali uvjeren sam da ćemo uspjeti u tome," bili su prvi dojmovi novog starog čelnika FIFA-e.

Iako ovu organizaciju potresa nezapamćeni skandal zbog korupcije, Blatter optimistično najavljuje izlazak iz krize.

"Napravili smo neke pogreške, ali ćemo naučiti nešto iz njih. Ovo je dobro upozorenje za nas i spreman sam suočiti se s gnjevom javnosti. Priznajem da se u ovom trenutku osjećam kao kapetan u oluji jer je ovo zbilja vrlo težak period za FIFA-u, ali mogu prihvatiti svu odgovornost koja je sada na meni," kazao je Švicarac te dodao kako obavezno moraju poduzeti neke korake. "Više se nikada ne želimo suočiti s ovako neugodnom i nedostojanstvenom situacijom."

Nastavi čitati

Nastavi čitati