Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pustili ga za siću

Službeno: Barca prodala Villu! Adresa - sasvim neočekivana!

David Villa, 31-godišnji španjolski nogometni reprezentativac, napustio je Barcelonu, a karijeru će nastaviti u madridskom Atleticu. Tamo bi trebao postati zamjena za Radamela Falcaa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Villa je dugo vremena bio kandidat za odlazak na Otok. Tottenham je, činilo se, najviše zagrizao za nekadašnjeg napadača Valencije. Spominjao se i mogući odlazak u Arsenal, a posljednjih dana je postojala kombinacija po kojoj bi se dogodila razmjena igrača na relaciji Barcelona - Manchester United. Villa i Thiago Alcantara su trebali otići na Old Trafford, a u suprotnom smjeru Wayne Rooney.

No, ništa se od toga neće dogoditi, već je David Villa postao novi napadač madridskog Atletica, koji je prošle sezone osvojio Kup kralja, te treće mjesto u Primeri.

Maksimalno bi Barcelona mogla zaraditi 5.1 milijuna eura od ovog transfera. Za ovu će sezonu katalonski klub zaraditi 2.1 milijuna eura, dodatna će dva dobiti ako Villa ostane u Atleticu tijekom sezone 2014/15, a dodatan milijun ako bude "Madriđanin" u sezoni 2015/16.

Prošle je sezone Villa u 28 prvenstvenih utakmica postigao deset pogodaka.

Villi je idućeg ljeta završavao ugovor s katalonskom momčadi, a podsjetimo i da je s 56 pogodaka Villa najbolji strijelac španjolske reprezentacije u povijesti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider