Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Euforija zahvatila Arsenal

Slažete li se s Wengerom? 'Özil dribla bolje i od Zidanea!'

Arsene Wenger, menadžer nogometaša Arsenala, tvrdi da njemački reprezentativac Mesut Özil, ljetošnje pojačanje ''topnika'' iz Real Madrida, posjeduje ''tehničku jednostavnost'' koja je nekad krasila velikana francuskog i svjetskog nogometa Zinedinea Zidanea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Özil ima posebnu kvalitetu, uvijek brzo donosi prave odluke na terenu. U driblingu je čak i malo bolji od Zidanea. Za obojicu je svojstven sličan oblik tehničke jednostavnosti i skromnosti'', rekao je Wenger, te istaknuo kako se Arsenal minulog ljeta za usluge sjajnog njemačkog veznog igrača borio s francuskim prvakom PSG-om.

Na kraju je 25-godišnji Özil potpisao za Arsenal u transferu vrijednom 50 milijuna eura. Wenger tvrdi da je presudio njegovo ranije zanimanje za Özill.

''Pokušao sam ga dovesti i prije nego je preselio u Real Madrid 2010. godine. Tada je Özil birao između nas i Real Madrida. Nazvao me i javio mi da se odlučio za Ral, ali je dodao da bi volio igrati i u našoj momčadi. Prošlog ljeta je i PSG bio zainteresiran za njega, ali je moja prednost bila u tom ranijem kontaktu prije prelaska u Real.

''Imali smo prošlog ljeta prvi kontakt u mojoj kući. Sve se odvijalo prilično mirno, odlučio je za gotovo 24 sata. Nakon toga se tehnički transfer realizirao prilično brzo'', izjavio je Wenger. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider