Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stuttgart u krizi

Sjajna vijest za Rijeku iz Njemačke: Može li ispisati povijest?

U nedjelju je kompletirano 3. kolo njemačke nogometne Bundeslige. Suparnik Rijeke u posljednjem kolu kvalifikacija za Europa ligu, Stuttgart, poražen je na gostovanju kod Augsburga s 2-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na SGL Areni u Augsburgu sastale su se dvije momčadi koje su nakon prva dva kola nove sezone imale nulu u bodovnoj rubrici. Domaćin, štoviše, nije imao ni postignuti pogodak, no to se u ove nedjelje promijenilo. Domaći su nogometaši čekali svega šest minuta na prvi pogodak u sezoni, a postigao ga je Halil Altintop, koji je ovog ljeta pojačao klupske redove.

Ubačena je lopta s desne strane napada prošla nekoliko igrača i gotovo na drugoj vratnici došla do usamljenog Turčina koji lakoćom poentira. Jan-Ingwer Callsen-Bracker udvostručio je vodstvo domaćina u 36. minuti, nakon što je njegovu glavu pri izvođenju slobodnog udarca pronašao Raphael Holzhauser.

Konačan rezultat postavio je bosansko-hercegovački reprezentativac Vedad Ibišević udarcem s bijele točke u 42. minuti prvog poluvremena. Recimo da jedanaesterca nije trebalo niti biti, jer je sudac progriješio u procjeni prekršaja nad igračem Stuttgarta.

"Švabe" u četvrtak dočekuju Rijeku u uzvratnom susretu posljednjeg kola kvalifikacija za Europa ligu, te moraju nadoknaditi zaostatak od 2-1 iz prve utakmice.

U drugoj nedjeljnoj utakmici Bundeslige Eintracht iz Frankfurta je slavio kod Eintracht Braunschweiga s 2-0. Pogotke su u drugom dijelu utakmice postigli Alexander Meier u 52. i Stefan Aigner u 63. (TS)

Bundesliga, 3. kolo:

Braunschweig - Eintracht Frankfurt 0-2 (Meier 52, Aigner 63)

Augsburg - Stuttgart 2-1 (Altintop 6, Callsen-Bracker 36 / Ibišević 42-11m)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider