Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pretjerao je ili...?

Sir Alex u euforiji proglasio Van Persiejev pogodak – golom stoljeća!

Ferguson je usporedio svojeg napadača s legendarnim Ericom Cantonom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači i igrači Manchester Uniteda slavili su u ponedjeljak navečer jubilarni dvadeseti naslov prvaka u engleskom prvenstvu, nakon lake 3-0 pobjede protiv Aston Ville...

Junak utakmice, kojom je i matematički odagnana mogućnost da gradski rival City dostigne United, je bio Nizozemac Robin van Persie, koji je zabio sva tri pogotka i to unutar prvih 45 minuta.

>> Pogledajte tu čudesnu statistiku: To može samo Alex Ferguson!

>> Van Persie hat-trickom donio ManUtd-u 20. naslov prvaka!

I ranije je, nakon što je Van Persie doveden u United iz Arsenala, trener "crvenih vragova" Alex Ferguson, bio u svakom trenutku oduševljen nizozemskim napadačem, a novinarima je i nakon ove utakmice još jednom pokazao koliko ga voli.

''On nas nikada nije razočarao, od prvog dana kada je došao kod nas, do danas. A, ovo večeras, to je nevjerojatno. Posebno drugi gol. Bilo je to nešto fantastično, bio je to najljepši pogodak stoljeća. Glava prema dole, nevjerojatan osjećaj i fantastična završnica'', rekao je Ferguson.

Opisivao je Ferguson drugi Van Persiejev pogodak kada je visoku loptu sa sredine igralište poslao Rooney, a Van Persie ju dočekao na vrhu šesnaesterca i bez da je pala na travnjak ljevicom, volejem, poslao u mrežu.

''Imao sam čast raditi sa strašnim nogometašima, ali i genijalnim personama u Unitedu kroz povijest. Eric Cantona je bio jedan od najvećih, a Van Persieja mogu usporediti s njim'', zaključio je Ferguson.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider