Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U sjajnoj formi

Evo kako je Rakitić do kraja 'zakuhao' utrku Barce, Atletica i Reala

Hrvatski reprezentativac i Sevillin kapetan Ivan Rakitić svojim je pogotkom onemogućio momčadi Atletica preuzimanje prve pozicije u španjolskom prvenstvu. Ogled Atletica i Seville na Vicente Calderonu završio je rezultatom 1-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je do 73. minute vodio s 1-0, Atletico na kraju nije iskoristio podbačaj Barcelone, koja je u ranijoj utakmici večeri u gostima kod Levantea odigrala mršavih 1-1. Atleticu je trebala pobjeda kako bi preskočio Barcelonu na prvom mjestu. No, osvojio je samo jedan bod, pa i dalje Barcelona i Atletico imaju jednaki broj bodova (po 51), a Barcelona je prva zbog bolje gol-razlike. Njihovim utakmicama bez pobjede najviše se razveselio Real Madrid, koji sada zaostaje samo jedan bod za vodećim dvojcem.

David Villa doveo je domaću momčad u vodstvo u 18. minuti. Pogriješio je gostujući vratar Beto koji je ''zaplivao'' nakon jednog centaršuta i jalovo odbio loptu na nogu Villi koji ju je pospremio u mrežu. Zanimljivo da je to bio 15. Villin gol u karijeri u ogledima protiv Seville.


All Goals - Atletico Madrid 1-1 Sevilla - 19-01... by The-Best-Games

Momčad Diega Simeonea nije ponudila utakmicu na razini svojih ranijih igara ove sezone, što je Sevilla znala kazniti. Ivan Rakitić, koji je odigrao još jednu veliku utakmicu za svoju momčad, u 73. minuti je sjajno iskoristio kazneni udarac dosuđen zbog prekršaja Juanfrana nad Baccom u kaznenom prostoru (potezanje za dres). Iako je domaći vratar Courtois pročitao stranu kod Rakitićevog udarca iz penala, nije imao šansu jer je udarac bio neobranjiv. Zabio je Rakitić svoj deveti prvenstveni pogodak ove sezone.

Sevilla drži 7. mjesto na ljestvici i udaljena je samo dva boda od pozicije koja vodi u Europa ligu. (TS) 

Primera, 20. kolo:

Getafe - Real Sociedad 2-2 (Marica 28, Leon 52 / Agirretxe 4, 16)

Villarreal – Almeria 2-0 (Uche 3, Bruno 87 – 11 m)

Levante – Barcelona 1-1 (Vyntra 10 / Pique 19)

Atletico – Sevilla 1-1 (Villa 18 / Rakitić 73 – 11 m)

Redoslijed: 1. Barcelona 51, 2. Atletico 51, 3. Real Madrid 50, 4. Villarreal 37, 5. Athletic Bilbao 36 (-1), 6. Real Sociedad 33, 7. Sevilla 31...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider