Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nema dogovora

Serie A odbila potpisati kolektivni ugovor, štrajk sve izvjesniji

Talijanska nogometna Serie A, odnosno predstavnici 20 prvoligaških klubova, glasovala je protiv donošenja kolektivnog ugovora kojeg su u srijedu potpisali predstavnici Sindikata igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liga je glasovala 18-2 protiv predloška kolektivnog ugovora. Prihvatili su ga samo Cagliari i Siena. Liga čvrsto stoji u nastojanju da se naprave dvije promjene. Klubovi žele dopustiti trenerima da igrače koje ne žele u prvoj momčadi smiju natjerati da treniraju odvojeno od prve momčadi. Također žele isposlovati da nogometaši s visokim prihodima bezpogovorno moraju platiti krizni porez, koji je Vlada uvela građanstvu, pa tako i njima, zbog gospodarske recesije.

"Tekst ugovora kojeg je potpisao Sindikat igrača ne možemo potpisati dok ne integriramo ta dva elementa", objasnio je Mautizio Beretta, predsjednik Serije A.

Igrači su ovoga mjeseca zaprijetili da će štrajkati ne bude li novi kolektivni ugovor potpisan do početka novog prvenstva, 27. kolovoza.

Talijanski nogometni savez odgodio je predviđeni sastanak na kojem je trebalo biti riješeno ovo pitanje sa srijede na četvrtak.

"Trenutno nemamo uvjete za početak prvenstva. Vodstvo lige koristi svoje zahtjeve samo kao ispriku. Sastanak je pomaknut sa srijede na četvrtak, ali ne vidim što bi se moglo promijeniti",izjavio je Damiano Tommasi, predsjednik Sindikata igrača.

Konflikt između igrača i vodstva lige s druge strane na snazi je od ljeta 2010. godine, kada je istekao posljednji kolektivni ugovor. Prošlu su sezonu igrači odradili sporazumno. Dva su puta prijetili štrajkom tijekom sezone ali su u oba navrata popustili. Sve je izglednije da ovoga puta neće, te da od početka novog prvenstva sljedećeg vikenda neće biti ništa...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider