Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nemoćni Subašić

Senzacija u Kneževini: Monaco poražen, Falcao promašio penal!

Nogometaši Valenciennesa kreirali su senzaciju u prvoj utakmici 19. kola francuskog Le Championnata. Kao gosti su na stadionu Louis II pobijedili bogati Monaco s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Valenciennes je na 18. mjestu ligaške ljestvice, a ovo mu je bila tek treća ovosezonska pobjeda. Za drugoplasirani Monaco je ovo, pak, drugi poraz u prvenstvu i prvi pred domaćim navijačima. Pobijedi li PSG u nedjeljnom derbiju protiv Lillea, pobjeći će Ranierijevoj momčadi na pet bodova prednosti.

Stvari su za Monaco u večerašnjoj utakmici krenule nizbrdo u 30. minuti kada je Arthur Masuaku ubacio loptu u kazneni prostor s lijevog krila, hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić je nije uspio zaustaviti, nakon čega ju je Eric Abidal nespretno pogurnuo u vlastitu mrežu.

U drugo je poluvrijeme Monaco ušao s oporavljenim Radamelom Falcaom, ali ni on nije uspio pomoći domaćinu koji je sve karte bacio u napad, a onda je u 58. minuti primio gol iz kontranapada. Zaključio ga je David Ducourtioux poslavši loptu kroz noge istrčalom Subašiću.

Loš dan za Monaco nastavio se u 83. minuti kada je Falcao promašio udarac s bijele točke. Nekoliko trenutaka kasnije ipak je zaostatak smanjio James Rodriguez, ali na tome je i ostalo.

Le Championnat, 19. kolo:

Monaco - Valenciennes 1:2 (Rodriguez 84 / Abidal 30-ag, Ducourtioux 58)

Redoslijed: 1. PSG 43 (-1), 2. Monaco 41, 3. Lille 39 (-1)… 18. Valenciennes 14…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider