Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Škoti daleko od LP-a

Senzacija u Kazahstanu: Zaklali ovcu pa nokautirali Celtic!

Prvak Kazahstana Šahter Karagandy nadomak je plasmana u Ligu prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kazahstanci su u prvoj utakmici play-offa (četvrtog pretkola) na svom terenu pobijedili Celtic s 2:0 i tako stekli veliku prednost uoči uzvrata na Celtic Parku.

Golovi: Šahter - Celtic 2:0

Andrej Finončenko u 12. i Sergej Hižničenko u 77. minuti donijeli su autsajderima veliku pobjedu, a škotskim prvacima, koji su u kvalifikacijama za Ligu prvaka izgubili prvi put nakon devet utakmica (8 pobjeda, 1 remi), velike brige uoči uzvrata.

Prvi Kazahstanci u Ligi prvaka?

Šahter je u drugom pretkolu senzacionalno izbacio BATE Borisov, u trećem je nadvisio albanski Skenderbeu, čime si je osigurao (barem) plasman u neku od skupina Europa lige. U ždrijebu četvrtog pretkola za suparnika je izvukao škotskog velikana Celtic, ali Šahterovi igrači beskompromisno su ušli u susret i stekli velika dva gola viška.

Uspiju li obraniti prednost, Šahtarovi nogometaši postat će prvi kazahstanski predstavnici u povijesti Lige prvaka. Umjesto pred svojom publikom u Karagandiju, igrači ruskog trenera Viktora Kumikova ugostili su Škote na reprezentativnoj Astana Areni, izborivši pobjedu pred 20-ak tisuća navijača.

Sačuvali tradiciju i stigli u predvorje raja

Oba gola pala su nakon očajnih reakcija gostujućih obrambenih nogometaša. Orijentirali su se pobjednici na brze i učinkovite kontranapade, prepustivši gostima loptu i jalovu inicijativu.

Tko zna je li Kazahstancima pri pobjedi pomagao njihov tradicionalni ritual prinošenja žrtve - dan uoči utakmice na stadionu su zaklali ovcu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider