Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svaka čast!

Senzacija na Otoku: Četvrtoligaš u finalu Liga kupa, idu na Wembley!

Momčad četvrtoligaša Bradford Cityja plasirala se u finale Lige kupa!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aston Villa je u uzvratnoj polufinalnoj utakmici u Birminghamu pobijedila s 2-1, ali je Bradford osigurao odlazak na Wembley zbog pobjede 3-1 na svom teren

Bradford je tako postao tek drugi klub iz četvrtog razreda koji je stigao do finala ovog natjecanja. Prije njega je to učinio samo Rochdale 1962. godine.

Isto tako, momčad Bradforda postala je prvi četvrtoligaš koji je u istoj sezoni eliminirao tri prvoligaša. Prije Aston Ville, izbacili su Wigan i Arsenal.

Christian Benteke doveo je lijepim udarcem iz voleja u vodstvo Aston Villu u 24. minuti. No, James Hanson je poentirao glavom u 55. minuti za 1-1, te je doveo oko 6.000 gostujućih navijača u ekstazu. Villi nije pomogao pogodak koji je u 89. minuti postigao Andreas Weimann, jer su gosti do kraja sačuvali svoju mrežu, te su trijumfirali s ukupnih 4-3 za povijesni plasman u finale.

U drugom polufinalu će Swansea u srijedu na svom terenu braniti prednost od 2-0 koju je ostvario protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu.

Finalna utakmica na rasporedu je 24. veljače na Wembleyju. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider