Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spursi to nisu mogli pratiti

Senzacija: Šahtar prodao najboljeg igrača za 40 milijuna eura!

Siječanjski prijelazni rok se bliži kraju, a autor financijski najjačeg posla dosad je ruski Anži. Bogati istočnjački klub je za čak 40 milijuna eura odštete u svoju momčad doveo 24-godišnjeg Brazilca Williana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Taj je odlični brazilski nogometaš iz Šahtara bio često spominjan kao moguće pojačanje Tottenhama. Međutim, izgleda da klub s White Hart Lanea nije mogao financijski pokriti ono što su Ukrajinci tražili. No, Anži je uspio bez problema, te dokazao kako su trenutačno ruski klubovi financijski itekako moćni i da mogu napraviti gotovo sve što požele kada su pojačanja u pitanju.

Willian je u Šahtar došao sada već daleke 2007. godine, a ove je sezone posebno impresionirao u Ligi prvaka kada je odigrao sjajne utakmice protiv Chelseaja i Juventusa.

Ukupno je za momčad gdje igraju i dva hrvatska reprezentativca, Darijo Srna i Eduardo, odigrao 216 utakmica, a postigao je kao veznjak 35 pogodaka.

Mohamed Sissoko iz PSG-a u Fiorentinu

Kada su bogati vlasnici došli u nogometni klub PSG onda je Mohamed Sissoko, 28-godišnji nogometaš iz Malija, bio jedno od prvih pojačanja. No, Sissoko se nije previše naigrao u dresu pariškog kluba.

Primjerice, ove je sezone odigrao samo tri utakmice u Le Championnatu, pa je klub odlučio poslati ga na posudbu. Nova destinacija ovom kršnom veznom igraču je Fiorentina, gdje će biti do kraja sezone. No, toskanska momčad će imati priliku, bude li htjela, otkupiti igračev ugovor na kraju sezone.

Sissoko je imao uspješnu karijeru koja je započela u Auxerreu, gdje je igrao jednu sezonu. Potom je njegov ugled, a i cijena, rasla, pa je nosio dres Valencije, Liverpola i Juventusa odakle je otišao u PSG.

Sada se Sissoko opet vraća u talijansku Serie A. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider