Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi posrtaj Arsenala

Schürrle hat-trickom zagorčao život Magathu, sjajne asistencije Hazarda

Njemački stručnjak Felix Magath u subotu je prvi put vodio Fulham pred domaćim navijačima, ali debi mu je zagorčao sunarodnjak Andre Schürrle koji je predvodio Chelsea do pobjede 3-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši nogometaš Bayer Leverkusena postigao je hat-trick u značajnoj pobjedi ''bluesa'' u 28. kolu Premierlige. Momčad Josea Mourinha sada na vrhu ljestvice ima četiri boda više od Arsenala koji je doživio novi posrtaj - poražen je na gostovanju kod Stokea s 1-0.

Na trećem je mjestu Manchester City sa šest bodova zaostatka, ali i dvije odigrane utakmice manje od Chelseaja.

Prvo je poluvrijeme na Craven Cottageu završeno bez pogodaka, a onda je u nastavku ''eksplodirao'' Schürrle koji je pogađao u 52., 65. i 68. minuti. Pritom mu je prva dva gola sjajnim proigravanjima ''namjestio'' Eden Hazard, dok je asistent za treći pogodak bio Fernando Torres.


Fulham 1:3 Chelsea 01/03/2014 by EgorBerzerk

Poraz ''fenjeraša'' Fulhama ublažio je John Heitinga. Schürrle sada na kontu ima šest prvenstvenih golova ove sezone, a ujedno je postao treći Nijemac u povijesti s hat-trickom u Premierligi, prije njega je to uspjelo Jürgenu Klinsmannu i Frediju Bobicu.

Arsenal je na stadionu Britannia poražen pogotkom Jonathana Waltersa s bijele točke u 76. minuti. Penal je skrivio Laurent Koscielny igrajući rukom u šesnaestercu. Bila je to još jedna slaba predstava Wengerovih nogometaša koji u drugom poluvremenu nisu uspjeli uputiti nijedan udarac unutar okvira domaćeg gola. ''Topnici'' su u posljednje četiri ligaške utakmice osvojili samo četiri boda i njihove šanse za naslov se čine sve manjima.


Stoke City - Arsenal Londyn 1:0 All Goals... by Honex_Futball

Hull City je kod kuće poražen od Newcastlea s čak 4-1, a naš je Nikica Jelavić za domaće odradio svih 90 minuta, te dobio žuti karton zbog igranja rukom. Zanimljivo je da je Newcastle u ovoj utakmici zabio jednaki broj golova kao u prethodnih devet zajedno.

Everton je nakon više od mjesec dana dočekao oporavljenog belgijskog napadača Romelua Lukakua, a on se odmah iskazao pobjedničkim pogotkom. Zabio je u 81. minuti za domaće slavlje ''toffeesa'' protiv West Hama kojem je tako prekinuta serija od četiri uzastopne pobjede. (TS) 

Premierliga, 28. kolo:

Everton - West Ham 1-0 (Lukaku 81)

Fulham - Chelsea 1-3 (Heitinga 74 / Schürrle 52, 65, 68)

Hull - Newcastle 1-4 (Davies 46 / Sissoko 10, 55, Remy 42, Anita 90+3)

Stoke - Arsenal 1-0 (Walters 76 - 11m)

Southampton - Liverpool (kasnije)

Redoslijed: 1. Chelsea 63, 2. Arsenal 59, 3. Manchester City 57 (-2), 4. Liverpool 56 (-1), 5. Tottenham 50 (-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider