Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Saga ide kraju

Samo dva kluba ostala u utrci za Lewandowskim: Borussia iščekuje...

Jedan od najboljih europskih napadača, Robert Lewandowski, vrlo je tražena roba ovog ljeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Još za vrijeme finala Lige prvaka između njegove Borussie i Bayerna naveliko se pričalo o "već gotovom dogovoru" između Bayerna i BVB-a.

Poljskog 24-godišnjaka već su osudili navijači Borussije, a trener Jurgen Klopp s gađenjem je pričao o velikom Bayernu koji Dortmund doživljava kao supermarket. No, posljednjih se tjedana priča okrenula. Njemački Bild i danas piše kako je predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke izjavio da je samo jedno sigurno, a to je da Lewandowski 2013. neće otići u Bayern.

Međutim, Poljak inzistira na odlasku baš u Bavarsku. Za Bild je izjavio kako nije upoznat sa izjavom svoga šefa te kako misli da to nije konačna odluka.

Njemački mediji špekuliraju kako bi Lewandowskom bilo lakše, zbog navijača Borussije, otići u neku drugu ligu jer ode li igrati u Bayern koji se ove sezone okitio s tri velika naslova, bit će za sve Borussijine fanove "smrtni neprijatelj broj 1". Ipak, to je rijetko znalo prevagnuti u odluci igrača...

United ušao u igru

Najopasniji konkurent Bayernu za sada je Manchester United (britanski mediji pišu kako su Crveni Vragovi za igrača kojem iduće ljeto istječe ugovor spremni platiti 30 milijuna eura.

Kako god ova priča završila, Borussia će profitirati. Od prošlosezonske Lige prvaka zaradili su 70 milijuna eura, a ukoliko i prodaju Lewandowskog zarada će biti ogromna. Kada su ga prije tri godine doveli iz Lech Poznana platili su ga 4.5 milijuna eura, a danas ga Transfermarkt procjenjuje na 28 milijuna eura.

Uz Garetha Balea, kojeg želi Real Madrid, i Rooneya za kojeg se ne zna ostaje li u Manchesteru, Lewandovski će svakako biti treća najzanimljivija igračka priča slijedećih tjedana.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider