Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
On je hit sezone

Sa 16 godina počeo igrati ozbiljan nogomet, a danas je ravan Messiju

Fernando Torres dugo je vukao sam, uslijedila je era Aguera i Forlana, a Falcao je definitivno potvrdio Atletico kao najbolji klub iza nedodirljivog dvojca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sada je u modi novi napadač koji briljira u dresu Los Corchoronesa, a nije riječ o Davidu Villi koji je ovog ljeta stigao iz Barcelone za sitniš od 2 milijuna eura.

Diego Costa čovjek je za kojim na početku ove sezone luduju navijači Atletica, a kako i ne bi kad je u stopostotni učinak kluba u šest kola ugradio nevjerojatnih sedam golova te zajedno s Messijem dijeli prvo mjesto ljestvice strijelaca.

Priliku je dugo čekao, jer Atletico ga je doveo još 2007., kao 19-godišnjaka, da bi u dvije sezone bio na tri posudbe (Braga, Celta, Albacete). U ljeto 2009. prodan je Valladolidu, ali samo godinu dana kasnije je vraćen. Prošle sezone je 'eksplodirao' - u Primeri je imao 10 golova i 12 asistencija, a s osam golova bio je najzaslužniji za osvajanje Kupa kralja, prvog nakon 17 godina. Između ostalog, u finalu je upravo njegov pogodak donio Atleticu produžetak u kojem je Miranda šokirao Real.

Brojke su mu sjajne, a nogometni put prilično je čudan. Sve do 16. godine igrao je na ulicama Sao Paula, zatim ga je pozvala lokalna Barcelona Esportivo Capela, iz koje je nakon dvije godine potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, za portugalsku Bragu, gdje priliku nije uspio dobiti. Poslan je u Penafiel na posudbu, a nakon samo jedne godine prodan je Atleticu za milijun i pol eura te 50 posto odštete od budućeg transfera.

Naoko loš posao, ali Braga sad zadovoljno trlja ruke i iščekuje kad će se javiti nekakav City, PSG i slični... Dojma smo da neće dugo čekati, a teško je uopće zamisliti da bi Diego Costa mogao dočekati Atleticovu selidbu na novi stadion (u ljeto 2016. Vicente Calderon zamijenit će La Peinetom).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider