Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Preživio i seks skandale

Ryan Giggs i 1000 utakmica: Naklon do poda majstore!

Ryan Joseph Giggs upisao je u u utorak 1000. nastup za Manchester United. Rijetko kada možete pisati o nekom nogometašu, a da ne znate koju biste njegovu osobinu prvu istaknuli.

Možda je ipak nepotrebno pisati o izvedbama Ryana Giggsa na terenu, jer bilo da se radi o solo prodorima, centaršutevima ili golovima, odavno je jasno da je ovaj Velšanin jedan od najboljih nogometaša svih vremena. Ne čudi zato što je upravo on prošle godine proglašen najboljim igračem u povijesti Premierlige.

>> Giggs protiv Roya Keanea: 'Ovo je najgora odluka od 2. svjetskog rata!'

Giggs je rođen 29.10.1973., a u utorak je na Old Trafordu ponovno odigrao izvrsnu utakmicu. I tko ne zna da ima 39 godina ne bi mu, gledajući ga kako se kreće po terenu, nikada dao već „poznu“ sportsku dob. Za to je sigurno zaslužna njegova vrhunska forma, tjelesne predispozicije, malo ozljeda, ali i nevjerojatan mentalni sklop.

''Pokušavam razvijati svoju igru svake sezone. Još uvijek je razvijam'', izjavio je prije nekoliko dana Giggs. Nije zato čudno što mu Ferguson ne dozvoljava odlazak u penziju. Tako je četiri dana prije 1000. nastupa, potpisao novi ugovor za Crvene Vragove. Na godinu dana.

Debitirao kad je Rooney imao pet godina, a Jones se nije ni rodio

Škotski lisac Ferguson spazio je Giggsa kada mu je bilo 14 godina. Za Manchester je debitirao u ožujku 1991. godine i od tada nije prestao biti jedna od najvažnijih figura svoga kluba. Iako su već i same brojke fascinantne; 12 naslova engleskog prvaka, 4 FA kupa, 2 naslova Lige prvaka, čak 18 sezona u Ligi prvaka, možda se najbolje vidi koliko zapravo traje Giggs kad kažete da je Wayne Rooney imao 5 godina kada je Giggs debitirao, a Phil Jones nije bio niti rođen. Danas zajedno pišu veliku povijest Manchester Uniteda i koračaju prema 20. naslovu engleskog prvaka.

U utorak navečer Manchester nije imao sreće protiv Real Madrida. Većina sportske javnosti složila se da je isključenje Nanija usmjerilo utakmicu u smjeru u kojem je i završila, a Giggs je još jednom dao legenarnu izjavu:

''Ovo je najgori crveni karton koji sam ikada vidio. U 30-im godinama prošlog stoljeća bilo je nekoliko šokantnih sudačkih odluka, no od završetka II. Svjetskog rata (1945. godine) ovo je najgora sudačka odluka koju sam vidio!''

Odbio Engleze zbog njegovo Walesa

A Giggsove riječi uvijek su imale težinu. Poštovanje je stekao i svojim nevjerojatnim stavom o neigranju za englesku reprezentaciju. Iako je za „Gordi Albion“ nastupao u mlađim selekcijama, kasnije je čvrsto odlučio igrati samo za svoju domovinu – Wales. „

"Iako se moja obitelj preselila u Englesku, nikada nisam niti pomišljao nastupiti u dresu njezine reprezentacije. Moja domovina je Wales i za njih ću igrati, makar nikada ne izborili nastup na Svjetskom ili Europskom prvenstvu".

I nisu. Tako veliki igrač nikada nije nastupio na velikom natjecanju i nikada nije požalio zbog toga. 2007. godine povukao se iz reprezentacije,a prošle je godine pristao nositi kapetansku vrpcu za reprezentaciju Velike Britanije na Olimpijskim Igrama. Pozvao ga je Stuart Pierce, a bio je jedan od tri igrača koji su stariji od 23 godine, koliko ih je moglo sudjelovati u Olimpijskoj reprezentaciji.

„Očito je da imam puno iskustva, a u timu je dosta mlađih nogometaša. Nadam se da ću, kao kapetan, svo znanje moći proslijediti mlađima“, izjavio je tada Giggs.

Seks skandalima narušio imidž uzornog muža i oca

Dugi niz godina Ryan je u javnosti imao imidž vrhunskog profesionalca, obiteljskog čovjeka, nogometaša bez ijedne mrlje u karijeri i privatnom životu. No, iako se njegov imidž na travnjacima nikada nije urušio, onaj o privatnom životu ipak jest. Mnogi njegovi obožavatelji bili su iznimno razočarani kada je prije dvije godine u javnost izišla velika preljubnička afera Ryana Giggsa.

U samo nekoliko dana procurile su informacije kako Giggs, ne samo da je varao suprugu s raznim ženama, među kojima i s britanskom starletom Imogen Thomas, već i da je godinama imao aferu sa ženom svoga brata!

Sve je priznala upravo ona, Natasha Giggs, supruga njegovog brata Rhodrija. „Pukla“ je nakon što je u javnost procuila informacija da Giggs vara ženu Stacey sa Velšankom Imogen.

„Imam groznu tajnu koju već jako dugo skrivam. Ne želim to više imati na savjesti, ne mogu više lagati. To je najgora moguća izdaja. Ryan nikada nije bio romantičan prema meni, nikada mi nije rekao da me voli, radilo se samo o seksu'', izjavila je Natasha i dodala da je nepošteno to više skrivati od supruga, djece i svih koji su upleteni.

Afera je navodno trajala osam godina, a Giggsa su razapeli svi svjetski mediji. Suradnju su počeli otkazivati i neki sponzori. No, supruga Stacey ostala je uz njega, a cijela se situacija polako smirila.

Je li Giggs izvukao neku pouku, ne znamo, no ono što je ipak najvažnije svim ljubiteljima Manchester Uniteda je da to nije utjecalo na njegovu nogometnu čaroliju.

Giggs u svojoj 40-oj i dalje suvereno vlada Old Traffordom...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider