Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Neymar ga koštao fotelje

Rosell podnio ostavku, Barcelona već pronašla novog predsjednika!

Predsjednik sportskog diva Barcelone Sandro Rosell podnio je ostavku na sjednici uprave kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naslijedio ga je dosadašnji dopredsjednik Josep Maria Bartomeu koji će ostati na čelu do izbora 2016. godine.

Visoki španjolski sud je, podsjećamo, odlučio otvoriti postupak protiv Rosella zbog sumnje u pronevjeru sredstava prilikom dovođenja brazilskog nogometaša Neymara iz Santosa prošlo ljeto. Postoje indicije da je dosadašnji prvi čovjek Barçe osobno profitirao od transfera 22-godišnjeg napadača, te da je klub za mladića platio puno veću odštetu od prijavljenih 57 milijuna eura. Rosell i dalje odbacuje sve priče o zloporabi ovlasti, ali tvrdi da odlazi zbog pritiska javnosti i prijetnji njemu i njegovoj obitelji.

"Već neko vrijeme moja obitelj i ja primamo prijetnje i tihe napade. To me je dovelo do pitanja trebam li zbog funkcije predsjednika ugrožavati vlastitu obitelj. Ovih su dana nepoštene i bezobzirne optužbe protiv mene rezultirale podizanjem optužnice. Od početka sam tvrdio da je potpisivanje Neymara bilo korektno, a njegov je dolazak izazvao očaj i zavist dijela naših protivnika. Upravni odbor je ekipa koja vodi projekt koji je doveo klub do velikih uspjeha. Ne želim da nepošteni napadi na mene negativno utječu na njihovo upravljanje ili imidž kluba. To je razlog zašto mislim da je moje vrijeme ovdje došlo do kraja", rekao je Rosell na konferenciji za novinare.

"Od ovog trenutka, u skladu sa statutom kluba, prvi dopredsjednik Josep Maria Bartomeu preuzima predsjedništvo do kraja mandata 2016. godine. Upravni odbor je to jednoglasno prihvatio", zaključio je Rosell. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider