Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Urota protiv 'kraljeva'

Ronaldo teškom provokacijom naljutio suce: Evo što je napravio!

Ronaldo je provokativnom gestom izazvao sudačku organizaciju, a Guti Hernandez otvoreno je optužio suce da potkradaju Real…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Nevjerojatno je kako španjolski suci lako posežu za crvenim kartonima prema igračima Real Madrida, a ne vide na njima očigledne prekršaje, kao primjerice na Benzemi prije Ronaldova incidenta“, gnjevno je napisao bivši poznati nogometaš Reala Guti Hernandez na jednoj od društvenih mreža nakon sinoćnje utakmice Athletica i Reala na Sam Mamesu i isključenja Cristiana Ronalda.

Najvećoj zvijezdi Real Madrida prijete dvije ili možda čak tri utakmice suspenzije nakon što mu je glavni sudac utakmice Ayza Gámez pokazao crveni karton zbog „šamaranja“ Carlosa Gurpeguija.

Ronaldova provokacija

Ronaldo je tražio prekršaj na Benzemi, Gurpegui ga je lagano odgurnuo, a nervozni Portugalac tek je dotakao lice Athleticova igrača koji se bacio na travnjak kao da ga je krošeom pogodio Mike Tyson. Ronaldo je potom ušao u okršaj „glavom o glavu“ s Anderom Iturraspeom. Malo je nedostajalo da ne razmijene teže udarce, no ipak su se suzdržali od fizičkog obračuna.

Međutim, najveći krimen za španjolske suce Ronaldo je napravio nakon što je krenuo prema tunelu. Dok je hodao prema četvrtom sucu udarao se dlanom po obrazu. U Španjolskoj ta gesta otprilike znači: malo ste nervozni. Zbog te provokacije mogao bi dobiti tri utakmice suspenzije, spekulira madridska Marca.

Realovi „odvjetnici“ tvrde da Ronaldova gesta nije bila upućena sucima. Katalonski mediji se pitaju kome je onda upućena: možda Florentinu Perezu koji je sjedio u sedmom redu centralne lože?
Kako god, na Pirinejima opet su se rasplamsale polemike oko suđenja, odnosno kome je sudačka organizacija naklonjenija – Realu ili Barceloni.

Guti otvoreno napao suce

„Nadam se da Real u sljedećoj utakmici neće morati igrati protiv 12 igrača“, sarkastično će Guti u nastavku svoje elegije o sudačkim nepravdama na račun Reala, kojeg u Španjolskoj i šire poslovično prati glas kao režimskog kluba koji desetljećima uživa potporu sudaca na svima frontama.
„Žalosno je da nakon derbija moramo pričati o krađama i nepravdama. Odlazim na počinak tužan“, napisao je Guti u svojem „urbi et orbi“ postu.

Mediji naklonjeni Realu sipaju vatru na suca iz Valencije. Do kuda sve ide govori i to da su neki preko postova na društvenim mrežama zaključili kako je Gámez naklonjen Barceloni i Ahtleticu. Naime, nakon što je Barcelona teško poražena od Bayerna u prošlosezonskom polufinalu Lige prvaka, Gamez se javio s rečenicom podrške katalonskom klubu.

Urota protiv Reala

Nekoliko je puta to napravio i nakon utakmica Athletica, ali ističu da se nikada sa sličnim porukama nije obratio igračima Reala. Bijesnim „drukerima“ Reala dovoljno da zaključe koga Gamez zapravo protežira. A kada se svemu doda i podatak da je zbog verbalnog konflikta u siječnju prošle godine isključio Sergija Ramosa, koji je zbog vrijeđanja suca dobio četiri utakmice suspenzije, eto elemenata za scenarij urote protiv Reala. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider