Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan ulaz u godinu

Ronaldo oborio još jedan rekord: To nije uspjelo ni Messiju!

Sjajni portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo gotovo samostalno na svojim leđima nosi Real Madrid u prva dva i po mjeseca 2013. godine, ali i sve četiri sezone koliko je u klubu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednja je dva tjedna u dva navrata srušio Barcelonu (3-1, 2-1), jednom svoj bivši klub Manchester United (2-1) na Old Traffordu, te Celtu u prvenstvu s dva gola (2-1)!

Spomenutim je pobjedama izbacio Barcelonu iz polufinala Kupa kralja, smanjio zaostatak na prvenstvenoj ljestvici, izbacio United iz osmine finala Lige prvaka, te zadržao razmak u odnosu na Barcelonom slavljem u Vigu. Naravno, brojni pogoci (u domaćem prvenstvu) nisu mogli proći bez rušenja barem jednog rekorda.

Naime, Cristiano Ronaldo postao je najbolji nogometaš u povijesti Primere po "najmanjem" broju postignutih pogodaka u uvodne četiri sezone. Konkretnije, Portugalac je u sve četiri sezone zabijao najmanje 25 golova u Primeri, čime je postao prvi kojem je to uspjelo.

Hugo Sanchez i Lionel Messi također su zabijali barem 25 golova u četiri uzastopne sezone, ali nijedan ni drugi u uvodne četiri. Zanimljivo, Messi je debitirao za Barcelonu kao 17-godišnjak 2004. godine, no granicu od 25 golova u sezoni prešao je prvi put isto kad i Cristiano Ronaldo (svojoj prvoj sezoni u Španjolskoj) – sezoni 2009/2010!

Recimo i da je Portugalac u godinu krenuo odlučnije nego ikad, te nakon svega dva i po mjeseca na svom kontu ima čak 19 golova! Prošle je godine u ovo doba imao 15 pogodaka, a prethodne dvije godine po 12.

Naravno, Messi je najbliži pratitelj sa 16 golova u 2013. godini, a slijedi Liverpoolov Luis Suarez s 13. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider