Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Šokantna cifra

Ronaldo dobio najveću plaću IKAD: Skoro duplo više od Messija!

Prema pisanju španjolskog AS-a Cristiano Ronaldo, koji je u nedjelju produljio vjernost Real Madridu do ljeta 2018. godine, zarađivat će 21 milijun eura po sezoni, što je apsolutni rekord u nogometnoj povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nagađalo se kako će se ta brojka popeti za nekoliko milijuna tj. da će doći na 14 kako bi nadmašila Messijevu plaću od 13 milijuna, koja je tek sedma najveća u nogometu. Onda se cifra u medijima popela na 17 milijuna. No, AS tvrdi kako je riječ o nevjerojatnom 21 milijunu.

>> Evo što je Ronaldo izjavio nakon što je produžio ugovor s Realom

Do nedjelje ujutro portugalski je napadač zarađivao "svega" 10 milijuna eura po sezoni, te nije bio ni među petoricom najbolje plaćenih igrača današnjice. Međutim, od nedjelje poslijepodne Ronaldo je postao najplaćeniji igrač današnjice, ali i svih vremena.

Naime, dosadašnji je rekord držao Kamerunac Samuel Eto'o koji je donedavno u Anžiju zarađivao 20 milijuna eura po sezoni. Njegov je rekord Portugalac premašio za jedan milijun.

Treba reći da će Portugalac zarađivati 21 milijun nakon poreza, a u slučaju da isti ne bi postojao, Ronaldo bi godišnje dobivao nevjerojatnih 40 milijuna eura! (I.Š./TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider