Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O svima pomalo

Ronaldinho otkrio tko mu je najbolji trener: On je taj koji poznaje ovu igru

Bivši najbolji svjetski nogometaš, Brazilac Ronaldinho (33), odbacio je sugestije da je dolazak Pepa Guardiole 2008. godine na trenersku klupu bio ključan za njegov odlazak iz Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dolazak Guardiole poklopio se s Ronaldinhovim transferom u Milan, ali brazilski playmaker inzistira kako razlog tome nije bio dolazak španjolskog trenera koji će po završetku aktualne sezone preuzeti klupu minhenskog Bayerna.

''Nisam otišao zbog Guardiole. Svaki put kada smo se sreli osjećao sam nevjerojatno zadovoljstvo. On je sjajan trener, koji će definitivno povećati kvalitetu Bayerna'', rekao je Ronaldinho u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

Dodao je Brazilac kako je najbolji radni odnos imao s Nizozemcem Frankom Rijkaardom, Guardiolinim prethodnikom.

''Trener s kojim sam najbolje radio bio je Rijkaard. On je taj koji poznaje ovu prekrasnu igru i karakteristike igrača. Imao je veliko poštovanje spram nas.

U osvrtu na PSG, klub čije je boje branio između 2001. i 2003. godine, Ronaldinho je odbacio mogućnost da se vrati u njegove redove, usprkos činjenici da je ondje sportski direktor Leonardo, trener pod kojim je radio u Milanu.

''Leonardo? On je oduvijek bio obiteljski prijatelj. U Milanu mi je omogućio puno slobode na travnjaku. Ali nije bilo nikakvih ponuda PSG-a'', zaključio je Brazilac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider