Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Atletico osvojio Copu

Ronaldinho kod Bilića dolazi s naslovom prvaka Južne Amerike

Atletico Mineiro osvojio je naslov prvaka Južne Amerike pobijedivši u finalu paragvajsku Olimpiju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilski nogometni klub Atletico Mineiro i njegova najveća zvijezda na travnjaku Ronaldinho, koji bi uskoro mogao prijeći u turski Besiktas kod hrvatskog trenera Slavena Bilića, proslavili su u noći sa srijede na četvrtak prvi povijesni naslov pobjednika u Copi Libertadores (južnoamerička Liga prvaka).

S 2-0 je brazilska momčad u Belo Horizonteu pobijedila Olimpiju, te je tako uzvratila na isti način Paragvajcima za poraz u prvom ogledu. Nakon što su mreže mirovale tijekom trideset minuta produžetka odluka je pala u izvođenju jedanaesteraca.

Svi domaći nogometaši (Alecsandro, Guilherme, Jo, Leonardo Silva) su bili mirni i precizni, dok na drugoj strani dvojica nisu uspjela zabiti pogodak. Prvom izvođaču Mirandi je domaći vratar Victor obranio udarac, dok je kao posljednji Gimenez pogodio okvir vratiju. Nakon toga je strašno slavlje domaćina moglo krenuti...

Atletico Mineiro je tijekom ogleda bio bolji, što je i logično jer je do 87. minute lovio zaostatak. Cijelo prvo poluvrijeme Brazilci su u napadačkom smislu bili nemoćni, ali je odmah početkom nastavka Jo zabio za 1-0. U 46. minuti je u padu, s desetak metara, postigao prvi pogodak na ogledu.

Taj je rezultat stajao sve do 87. minute kada se silina domaćih napada isplatila. Spretno je tada na 2-0 povećao Leonardo Silva, udarcem glavom.

Produžeci potom nisu donijeli odluku, ali jesu penali pri čemu je Atletico Mineiro imao više sreće i znanja. Inače, i u polufinalu je Atletico Mineiro identičnim scenarijem (nakon nadoknađenih 2-0 u prvoj utakmici) prošao svog suparnika (Newell's Old Boys). (TS)

Copa Libertadores, finale (uzvratna utakmica):

Atletico Mineiro - Olimpia 2-0, 6-3 nakon penala (Jo 46, Leonardo Silva 87), prva utakmica 0-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider